Ninove 02 Jun 2020 - 04u16
Overcast Clouds
18.93°C

Tel de huismussen in jouw buurt

04 april 2020
Tel de huismussen in jouw buurt

ALGEMEEN – Vogelbescherming Vlaanderen organiseert dit weekend een huismussentelling. Ook jij kan daaraan meedoen op een heel eenvoudige manier.

Huismussen zijn van nature opportunisten: ze passen zich snel aan en halen het beste uit hun situatie. Ze kunnen goed samenleven met de mens, bouwen hun nesten het liefst onder daken en vertoeven graag rond voederplaatsen van kippen.

Toch ondervindt de huismus een drastische achteruitgang. Zowel de grootte van de kolonies alsook het aantal kolonies daalt. Niet alleen bij ons, maar in heel Europa en zelfs Azië bemerkt men deze trend.

Hoe het komt dat huismussen steeds zeldzamer worden, heeft verschillende oorzaken: de steden zijn te proper, mussen hebben te weinig schuilplaatsen voor katten, het aanbod aan insecten ligt te laag en het geschikt voedsel in weide- en akkergebieden verdwijnt.

Meten is weten

Vogelbescherming Vlaanderen wil weten hoeveel huismussen er momenteel zijn.

Je kunt hierbij helpen door dit weekend mussen te tellen. Dat kan op een eenvoudige manier. Klik hiervoor op de link van de huismussenwerkgroep hieronder.

Info: Vogelbescherming VlaanderenHuismussenwerkgroepHuismussen tellen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons