Ninove 01 Apr 2020 - 00u52
Clear Sky
6.1°C

Over erwtjes en knollen en de werking van een zelfplukboerderij

24 februari 2020
Over erwtjes en knollen en de werking van een zelfplukboerderij

DENDERWINDEKE – De plaatselijke afdeling van het Davidsfonds organiseert dinsdag 3 maart een infoavond met en over ‘Erwtjes en Knollen’, een zelfplukboerderij.

‘Erwtjes en Knollen’ is een CSA-zelfplukboerderij in het buurdorp Zandbergen. Ze telen daar op biologische wijze groenten, aardappels en kruiden voor de buurt. CSA betekent ‘Community Supported Agriculture’: gemeenschapslandbouw zeg maar.

De mensen en de boer slaan de handen in elkaar om te komen tot een duurzaam landbouwmodel. De boer teelt gezonde en milieubewuste groenten en de deelnemers zorgen ervoor dat de kosten van de boerderij gedekt zijn.
De deelnemers zijn actief betrokken bij het reilen en zeilen op de boerderij. Ze komen zelf hun groenten oogsten en zien zo iedere keer weer hoe onder invloed van de seizoenen het veld en het aanbod groenten veranderen.

Op deze infoavond vertelt Laura Eschauzier, de boerin van ‘Erwtjes en Knollen’, je alles over haar boerderij en het belang van gemeenschapslandbouw voor de boeren en de natuur. Het is een model, dat zowel de boeren als de natuur ademruimte geeft.

Praktisch

  • Datum en uur: dinsdag 3 maart 2020 om 20 uur.
  • Plaats: gemeenteschool, Edingsesteenweg 344, Denderwindeke.
  • Inkomprijs : € 6 (€ 4 met Davidsfonds cultuurkaart), gratis voor kinderen t.e.m. 12 jaar.
  • Inschrijven kan online via deze volgende link (niet verplicht).
Info: Zelfplukboerderij Erwtjes en KnollenDavidsfonds Denderwindeke.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons