Ninove 08 Dec 2019 - 23u07
Lichte regen
10.49°C

Padstappers verwachten je op hun Sinterklaastocht

16 november 2019
Padstappers verwachten je op hun Sinterklaastocht

ONKERZELE – De wandelclub uit Geraardsbergen zorgt zondag 24 november voor mooie wandelparcours in de wijde omgeving van De Gavers, met start en aankomst in zaal De Doos.

De wandelaars van de 4 km houden het bij een toertje rond het meer.

De deelnemers aan de 7 km brengen een bezoekje aan Grimminge, dat claimt de bakermat van het boerenpaard te zijn. Getuige daarvan het standbeeld van Orange I (1863), de stamvader van het Belgisch trekpaard, op het dorpsplein.

Voor de 12 en de 16 km heeft de parcoursbouwer zijn oog laten vallen op het knuppelpad doorheen het natuurreservaat Nuchten, waar je door de nevelslierten een zieltogende natuur voor de voeten krijgt geschoven.

Bij de 26 en 32 km kan je genieten van wat bescheiden klim- en daalwerk, met de beklimming naar de kapel van de Ommegang in Onkerzele (26 en 32 km) en de flanken van de ‘Mont Blanc’ in Smeerebbe (32 km).

Terug in zaal De Doos, wacht tussen 14 uur en 16 uur de Sint op de kleine en grote wandelaars. Zijn helpers doorkruisen de zaal en delen zonder onderscheid lekkers uit. Voor de kinderen, die de kinderzoektocht tot een goed einde brachten, heeft hij een geschenkje voorzien, net als voor de jonge Padstappertjes.

Uiteraard staan de medewerkers in om de hongerigen te spijzen en de dorstigen te laven, tot de laatste mattentaart is verkocht en de laatste wandelaar tevreden de deur achter zich toetrekt.

Praktisch

  • Datum: zondag 24 november 2019.
  • Vrije start vanaf 8 tot 15 uur. Aankomst tot 18u uur.
  • Plaats: De Gavers, zaal De Doos, Onkerzelestraat 280 Onkerzele.
  • Afstanden: 7 – 10 – 12 – 16 – 22 – 26 – 32 km.
Info: Padstappers.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons