Ninove 30 May 2020 - 01u10
Few Clouds
23.16°C

NEOS NINOVE met bijzondere conferentie-spreekbeurt…

01 november 2017

Neos Ninove, het Netwerk voor Ondernemende Senioren, gaat ook in dit najaar verder met enkele activiteiten die velen kunnen boeien…

Op zaterdag 18 november trekken we naar het Sportpaleis in Antwerpen voor de ‘MUSIC SHOW SCOTLAND’ Meer dan 200 doedelzakspelers en drummers, allen uitgedost in Schotse kilts en bontmuts, krijgen het gezelschap van danseressen, muzikanten en zangeressen en zij brengen een drie uur durende show vol Keltische muziek, Schotse zang en Ierse tapdance. Een niet te missen avond waar al mooi naar uitgekeken wordt. Vertrek om 17u30 op het Gemeenteplein in Meerbeke.

Op dinsdag 28 november is er dan weer een bijzonder interessante conferentie-spreekbeurt in de zaal Roosevelt om 14u30. Deze keer komt Jan DUJARDIN spreken over ‘De westkust van Afrika’.

Fregatkapitein Stafbrevethouder Jan DUJARDIN is geboren en getogen in Moerbeke, aan de voet van de Bosberg, tussen Geraardsbergen en Ninove. Niettemin koos hij in 1985 voor een loopbaan bij de Marine, aan de Kust. Vandaag is hij Plaatsvervangend Directeur Operationele Ondersteuning van de Marinecomponent in Zeebrugge.

Hij was commandant van het wetenschappelijk onderzoeksschip BELGICA in de periode 2002-2004 en van het commando- en logistiek steunschip GODETIA van 2009 tot 2011. In die hoedanigheid nam hij in 2010 en 2011 deel aan de Operatie Maritime Capacity Building en maakte hij deel uit van het US-Africa Partnership Station in de Golf van Guinea, ten westen van Afrika.

Hij zal op 28 november komen vertellen over de specifieke problematiek van de regio (o.a. piraterij, drugs- en mensensmokkel, diefstal van olie en visvangst) en de ervaringen van elke dag die hij in die periode ter plaatse opdeed. Eén van zijn quotes uit die tijd: “Je moet het gezien hebben om het te kunnen geloven!”

Niet te missen dus. De inkom bedraagt 3 € voor Neosleden en 5 € voor niet-leden maar iedereen is van harte welkom.

Neos-lid zijn is dus zonder twijfel een pluspunt voor onze Ninoofse Senioren en leert je op een zeer aangename manier te genieten van ‘dat tikkeltje ouder worden…’ Het programma voor het komende jaar is bekend en het wordt heel bijzonder want Neos Ninove bestaat dit jaar 25 jaar.

Informatie over Neos of lid worden kan bij onze bestuursleden maar zeker bij secretaris Christiane Bické, Halsesteenweg 28 te Meerbeke-Ninove (0477/410237) en voorzitter Danny Schoon, Edingsesteenweg 102 te Meerbeke-Ninove (0474/444892).

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons