Ninove 29 Mar 2020 - 02u28
Clear Sky
12.57°C

Even een ommetje maken met alpaca’s

04 december 2019

DENDERWINDEKE – Mocht je zin hebben in een wandeling met een alpaca, dan kun je hiervoor terecht bij Fred Sempels.

De alpaca of berglama behoort tot de kameelachtigen en leeft oorspronkelijk in de Andes op de hoogvlakten tussen de 4.400 en 5.300 meter hoogte. Alpaca's hebben een veel zachtaardiger karakter dan lama's, die ook groter zijn.

Niet meteen een dier, dat je in het platte Vlaanderen verwacht. Al zie je de alpaca de laatste jaren meer en meer opduiken in onze streken.

Ook bij Fred Sempels op Rendestede, die zes dieren houdt. “Met twee van mijn alpaca's ga ik wandelen in de natuur rond mijn huis. Hier in de omgeving van de molen zijn voldoende rustige wegen. Overigens zijn het heel kalme dieren: ze bijten of trekken niet en zijn heel volgzaam.”

Zelf beschouwt hij als hypnotist-rebirther een wandeling met deze rustige dieren als een extra element van zijn therapie. “Dieren kunnen veel los maken. Soms is wandelen in hun aanwezigheid voldoende om een gesprek op gang te brengen. Wie dit wenst, kan met hen komen wandelen, ook zonder therapeutische bedoelingen, gewoon voor het plezier. Het is gratis aanbod, waarmee ik iets terugdoe voor de gemeenschap.”

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. – 0476-31 76 67.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons