Ninove 30 May 2020 - 02u17
Few Clouds
23.16°C

Jubileum van kerstboomverbranding werd een light editie

12 januari 2020
Jubileum van kerstboomverbranding werd een light editie Het vuur werd aan de kerstbomen gestoken

NINOVE - Het 25-jarige jubileum van de kerstboomverbranding, met minder bomen en zonder animatie, zorgt voor minder publiek.

In eerste instantie werd de kerstboomverbranding door de handelsvereniging Rechteroever afgelast, door een gebrek aan bomen. Dit kwam doordat de handelaars in het centrum geen bomen meer plaatsten tijdens de eindejaarsperiode.

Onder impuls van Hubert van café Den Belleman en lid van de handelsvereniging Rechteroever werd nadien besloten om in samenwerking met de scouts toch een verbranding te organiseren.

Het werd op het Dr. Hemerijckxplein een light-versie, met beduidend minder bomen en geen animatie en verenigingen meer rond de brandstapel.

Hierdoor was de publieke belangstelling een stuk lager dan in het verleden. Het werd een jubileum in mineur.

Belleman Hans Van Laethem riep de verbranding op gang, waarna Schepen Marc Torrekens en een afgevaardigde van de scouts het vuur aan de bomen stak.

Wat de toekomst zal brengen is nog niet duidelijk, maar er verdwijnen in Vlaanderen steeds meer kerstboomverbrandingen om milieuredenen, en de vraag is dan ook hoelang de verbranding nog kan doorgaan.

GNE  - Foto's Giovanni Neckebroeck  

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons