Ninove 29 May 2020 - 06u26
Clear Sky
10.04°C

VVV zet Witkap Pater in de kijker in de Hospitaalkapel

27 oktober 2019

NINOVE - Op zaterdag 26 oktober was de Hospitaalkapel het decor van een feestelijke gebeurtenis. De VVV, zeg maar de toeristische dienst van de stad, verraste Luc Verhaege met een bourgondische avond om het populaire streekbier extra te promoten.

Yvan Roelandt, de voorzitter van de VVV, ontwierp mooie bierplankjes om de vier verschillende soorten witkap op te presenteren. Er is namelijk de Witkap Stimulo, Witkap Special, Witkap Tripel en tot slot de Witkap Dubbel. 
Een select publiek werd uitgenodigd en op de hoogte gebracht. Voor Luc Verhaege, van de brouwerij Slaghmuylder, was het echter een complete verrassing. Hij werd namelijk met een smoes naar de kapel gelokt, en dit werd georganiseerd - tot zijn grote verbazing - in samenwerking met zijn vrouw en zoon.
 
Alle genodigden kregen de vier soorten Witkap aangeboden op het speciaal daarvoor ontworpen houten plankje, en als extra verwennerij werd bij iedere soort een stuk aangepaste kaas geserveerd. Deze kazen werden geselecteerd door kaasmeester Michel Van Tricht uit Antwerpen, en pasten uitstekend bij ieder glaasje.
Naar alle waarschijnlijkheid zullen deze rijkelijk gevulde plankjes worden aangeboden aan de bezoekers van de brouwerij, om hen op die manier de gelegenheid te geven om te proeven en te genieten. Een aanrader!
 
 
BDB - Foto's Giovanni Neckebroeck

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons