Ninove 31 May 2020 - 19u07
Broken Clouds
23.13°C

De Ninoofse stadsfotografe Sara Lamens presenteert een nieuwe fotoreeks in het project ‘De wijken’

03 april 2018
De Ninoofse stadsfotografe Sara Lamens presenteert een nieuwe fotoreeks in het project ‘De wijken’

In 2017 portretteerde Sara Lamens aan de hand van een uniek beeldverhalenboek de wijk Pamelstraat-Nederwijk in het stadscentrum. Deze winter trok de stadsfotografe naar een onbekende uithoek van Ninove: Nonnenborre in Appelterre-Eichem. Vanaf het station van Appelterre laat de wijk zich nog makkelijk vinden. Maar vanaf de andere kant, vanuit de Rietstraat in Eichem, geraak je er enkel langs een verlaten weg vol putten. “Nonnenborre is een ruw stuk natuur”, vertelt Sara. “De stilte wordt er enkel soms doorbroken door een bulderende trein. Aan de ene kant de spoorweg, aan de andere kant een brok wild groen in de diepte. Daarachter verschuilt zich de Dender. Hoge bomen, aan elkaar verbonden met struiken. Wisselende kleuren door bloemen en gras. Wie lang genoeg blijft kijken, ziet de dieren.” De natuur heeft hier een duister verleden, weet de stadsfotografe. “Ooit was het een vuilnisbelt. En zelfs nu, getooid met bomen, bloemen en mos, ligt het bezaaid met zwerfvuil. Ik breng met mijn fotoreeks een kleine ode aan al die verscholen en versnipperde stukken natuur die tussen al het wonen zit.” Sara Lamens besluit met een oproep: “Maak Nonnenborre mee mooi. Hou de wijk proper. Ga er wandelen, lopen of fietsen. Ga er kussen met je lief. Of kijk eens uit het raam als je op de trein zit, onderweg tussen Ninove en Geraardsbergen.”

(DAN°

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons