Ninove 31 May 2020 - 19u43
Broken Clouds
23.13°C

Bert Bossaert wint "De Grote Prijs van de Stad Ninove 2017"

27 januari 2018

#Ninove - Op zaterdag 27 januari ging in de Bibliotheek van Ninove de uitreiking van de grote prijs van de stad Ninove voor fotografie door.

 Het thema van deze fotografie-wedstrijd was “haiga”. Een haiga is , een traditionele Japanse kunstvorm die schilderijen en korte gedichten (zoals een haiku, maar ook een senryu of een tanka) met elkaar combineert. Het gedicht en de afbeelding ondersteunen elkaar of vullen elkaar aan. Hedendaagse haiga’s laten vaak een combinatie zien van digitale computertechnieken, fotografie en illustraties. 

 De Grote Prijs van de stad Ninove 2017 koppelde fotografie aan tien door ‘haikudichter’ Luc Barbé geschreven en geselecteerde gedichten.De laureaten van deze fotografie-wedstrijd werden een tijdje geleden bekend gemaakt. Vandaag kregen de kandidaten te horen welke prijs ze juist gewonnen hadden.  Een jury bestaande uit de vier stadsfotografen Els Huart, Sara Lamens, Liesbeth Renneboog en Niels Hemmeryckx, aangevuld met Dichter Luc Barbé kozen de genomineerden van deze wedstrijd. 

 Een eerste aanmoedigingsprijs ter waarde van 175 euro werd toegekend aan Filip Van Ongevalle.

 Een tweede aanmoedigingsprijs van 175 euro werd toegekend Hendrik Braet.

 De Grote Prijs van de Stad Ninove 2017, ter waarde van 500 euro, werd toegekend aan Bert Bossaert.(NH)

 

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons