Ninove 23 Feb 2020 - 14u39
Overcast Clouds
9.64°C

Ninove vierde jeugdauteur Mariette Vanhalewijn en stelt jeugdverhalenwedstrijd in

26 januari 2020

NINOVE – Jeugdauteur Mariette Vanhalewijn blies tachtig verjaardagkaarsjes uit. De Ninoofse bibliotheek vond dit een mooie aanleiding voor een feestje. In de marge van de viering is ook een nieuw initiatief aangekondigd: een jeugdverhalenwedstrijd.

Zaterdagvoormiddag 25 januari kon je in de bib terecht voor een voorleesuurtje, een tentoonstelling en taart.

Vanaf 10 uur waren de jonge lezertjes van toen, nu misschien zelf al opa of oma, aanwezig met hun favoriete Vanhalewijn-verhaal. Ze konden er een fragment uit voorlezen.

Om 11 uur was er tijd voor een lekkere verjaardagstaart en opende tegelijk een tentoonstelling.

Als vogels in de lucht

De bib lanceerde bij die viering meteen een nieuw initiatief: een jeugdverhalenwedstrijd. Het centrale thema: 'als vogels in de lucht'.

Deelnemers zijn minimaal 16 jaar en mogen maximum twee Nederlandstalige ongepubliceerde jeugdverhalen insturen met het centrale thema als leidraad.

Een jury, onder het voorzitterschap van Mariette Vanhalewijn, zal de inzendingen selecteren. Tien verhalen worden geïllustreerd en samengebracht in een boek.

Er vallen ook prijzen te verdienen. Er is de grote prijs van de stad Ninove voor het beste jeugdverhaal, beloond met € 1.750. De laureaat van de jongerenprijs (-25 jaar) ontvangt € 250.

Insturen kan tot 1 augustus 2020.

Info: bibliotheek Ninove – 054-50 58 50.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons