Ninove 07 Dec 2019 - 03u28
SP_WEATHER_LIGHT_INTENSITY_DRIZZLE
5.94°C

50ste Meerbeekse boekenbeurs was geslaagde editie

19 november 2019

MEERBEKE – De plaatselijke afdeling van het Davidsfonds kan terugblikken op een geslaagde gouden editie van haar jaarlijkse boekenbeurs. Het gevarieerde aanbod wist opnieuw heel wat belangstellenden uit de Ninoofse regio naar trefcentrum De Linde te lokken.

Voor een dergelijke succes bestaan niet echt toverformules. Het is het resultaat van een gedreven bestuur en een grote groep van medewerkers, voor en achter de schermen. Dat was alvast de mening van Hilde De Vits, die zowel de openingsavond als de bekendmaking van de opstelwedstrijd in goede banen leidde. 50 jaar na elkaar een succesvolle boekenbeurs organiseren is op zich al een hele prestatie.

De Meerbeekse boekenbeurs was ook dit jaar meer dan de presentatie van een groot en verscheiden literair aanbod van het Davidsfonds, boekhandel De Zondvloed, de uitgeverij Muurkranten en de VVV Ninove. Speciale gasten waren jeugdschrijver Guy Didelez en thrillerauteur Pieter Aspe. Kunstenaars presenteerden er eveneens hun werk. Zoals houtsnijder Robert Picard, die ons haarfijn uitlegde hoe kunstig je deze ambacht kunt beoefenen.

Het bestuur en de medewerkers hebben er een beredrukke week opzitten. Maar binnenkort steken ze terug de koppen samen voor een evaluatie en een eerste schets voor de 51ste editie.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons