Ninove 31 May 2020 - 15u18
Broken Clouds
23.13°C

Op bedevaart naar Lourdes in 2020

11 februari 2020
Op bedevaart naar Lourdes in 2020

NINOVE – Het dekenaat Aalst plant een Lourdesbedevaart in de zomer van 2020. Een infoavond voor geïnteresseerden heeft plaats op 28 november in het klooster HH Harten.

Lourdes blijft een bedevaartsoord, waarvoor vele honderdduizenden mensen al zoveel jaren een bijzondere aantrekkingskracht ervaren. Die ervaring mochten ook heel wat mensen uit de grote omgeving van Ninove kennen tijdens eerdere Lourdesreizen.

Met de komst van het grotere dekenaat Aalst, besloot de bedevaartwerkgroep Ninove een nieuwe Lourdesbedevaart te organiseren tijdens de grote vakantie van volgende zomer 2020: van 17 tot 23 juli. Ook deze keer gaat het met een nog snellere TGV, waardoor de heen- en terugreis een groot stuk zullen zijn ingekort.

In Lourdes verblijven de bedevaarders in het gekende Hotel Roissy in volpension, op wandelafstand van de grot. De eigen mensen staan de hele reis in voor de begeleiding, die opnieuw een gezonde mix zal zijn van gebed en bezinning, ontmoeting en ontspanning, uitstappen en gezellig samen op weg gaan. Iedereen kan mee en de hele groep zal bewust niet té uitgebreid zijn.

Kandidaten voor deze reis storten € 100 voorschot per deelnemer op rekeningnummer BE05 7360 4290 4275 van Dekenale Projecten Lourdesbedevaart. De totale kostprijs komt op ongeveer € 820. Er is ook een spaarformule voorzien.

Een eerste infovergadering over deze Lourdesbedevaart heeft plaats op donderdag 28 november in het klooster H.Harten (ingang Burchtstraat) om 19.30 uur. Wie interesse heeft is van harte welkom.

Info:

  • pastoor Michel Bekaert, Boudewijnlaan 1 Aalst
    0468-29 71 77 – 053-21 31 46 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
  • Danny Schoon, Edingsesteenweg 102 Meerbeke
    047444 48 92 – 054-33 87 94 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;
  • alle parochiepriesters van het dekenaat.

Infofoldertjes en inschrijvingsformulieren vind je in alle parochiekerken.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons