Ninove 31 May 2020 - 17u28
Broken Clouds
23.13°C

Word wegwijs op het wereldwijde web

16 oktober 2019
Word wegwijs op het wereldwijde web

NINOVE – Neos biedt dinsdag 22 oktober senioren de kans om op een toegankelijke manier kennis te maken met de moderne technologieën.

Senioren heten wat minder thuis te zijn in het hele computergebeuren; ze bekijken de vele moderne technologieën nogal eens met Argusogen. Heel vaak gebruikt men Engelse termen en vakjargon: voor jonge mensen vaak de dagelijkse omgangstaal, voor ouderen haast Chinees.

Wat zijn mobiele technologie, IPad, tablet, smartphone, e-reader, QR-codes of apps als Facebook, Twitter en Instagram? Hoe werk je met mobile banking en hoe betaal je mobiel? Malware, cookies of phishing, Doccle, Zoomit en de cloud? Al die termen zijn niet voor iedereen even evident.

Daarom haalde Neos specialist Johan Clijsters naar Ninove voor een namiddagconferentie over ‘IT-informatietechnologie’. Hij zal in mensentaal op een toegankelijke manier tekst en uitleg geben over de talloze technologieën, die ons dagelijks omringen.

Het belooft een leerrijke conferentie-spreekbeurt te zijn, toegankelijk voor iedereen maar vooral gericht op de senioren. Er is geen voorkennis vereist.

Praktisch

  • Datum en tijdstip: dinsdag 22 oktober om 14.30 uur.
  • Plaats: zaal Roosevelt, Oudstrijdersplein Ninove.
  • Toegangsprijs: € 5 voor Neos-leden en € 8 voor niet-leden, een hartige koffie inbegrepen.
Info: voorzitter Danny Schoon (0474-44  4892) en secretaris Christiane Bické (0477-41 02 37) – Neos Ninove.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons