Ninove 18 Feb 2020 - 16u58
Lichte regen
9.28°C

KRASJ 4 presenteert zestig kunstenaars op vijf locaties in Ninove

09 september 2018

NINOVE - Meer dan zestig nationale en internationale kunstenaars stellen tussen 8 en 30 september hun werk tentoon op verschillende locaties in Ninove.

De samenstellers van KRASJ 4 beloven een mooie mix tussen de verschillende kunstvormen zoals schilderen, tekenen, installatie, sculptuur en video. Maar dat is niet de enige reden om het kunstenparcours te ontdekken: het is ook je laatste kans om binnen te stappen in het imposante voormalige RTT-gebouw op de Graanmarkt, dat een nieuwe bestemming krijgt.

Door het verlaten RTT-gebouw wandelen geeft een bevreemdend gevoel. Grote lege ruimtes, bekleed met prachtig parket. Dikke vooroorlogse muren. Een trappenhal met gekleurde leuningen die aan Mondriaan doen denken. Een lege conciërgewoning met behangpapier uit de jaren 1970.

“We zijn eerder toevallig bij dit pand terechtgekomen, maar het is fantastisch”, vertellen Johan De Wilde, Reinhard Doubrawa en Rik De Boe, de drie kunstenaars die de vierde editie van KRASJ samenstellen. “We voeren zo weinig mogelijk ingrepen uit aan het pand en willen volop gebruikmaken van de charme en de authenticiteit. Sommige kunstenaars verwerken in hun werk zelfs het materiaal dat hier nog aanwezig is. En de schilders brengen we samen in de conciërgewoning, die eigenlijk al beschilderd is door het behang. Heel boeiend.’’

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons