Ninove 17 Aug 2018 - 05:14
Regen
15°C

‘Ninovieters Kaffeegieters’ klaar voor druk

07 augustus 2018

NINOVE – Begin oktober komt de nieuwe ‘Ninovieters Kaffeegieters’ op de markt. Deze tweede editie is geen kopie van het eerste boek uit 1982. Het boek is uitgebreid met nieuwe thema’s, nog meer foto’s en duiding. Voorintekenen aan het gunsttarief van € 22,00 kan nog tot en met 15 augustus. Snel zijn is dus de boodschap.

Goed 36 jaar na de eerste editie, verschijnt dus de tweede versie. “We kregen op onze dienst Toerisme haast wekelijks vragen naar het eerste boek”, aldus VVV-voorzitter Yvan Roelandt. “Uiteindelijk besloten wij om het heruit te geven. En dus vroegen wij aan Erik De Schrijver, de auteur van het originele werk, om dit voor zijn rekening te nemen.”

“Ik heb er toch even moeten over nadenken”, geeft Erik grif toe. “Ik weet goed welk een titanenwerk het eerste boek was. Eens je daaraan begint is dat geen werkje dat je zomaar even van jou kunt afzetten. Je bent daar letterlijk dag en nacht mee bezig. Maar goed, ik heb aanvaard en ben er toch negen maand mee bezig geweest. De grote lijnen zijn uiteraard gebleven. Maar we hebben heel veel thema’s uitgebreid, nieuwe gecreëerd en uiteraard beschikten we inmiddels over veel meer fotomateriaal. We sluiten af in het jaar 1976, het jaar voor de fusie van gemeenten echt van kracht is geworden.”

Ook toerismeschepen Alain Triest is maar wat blij met dit initiatief. “Het is dank zijn de inzet van mensen als Erik De Schrijver dat dergelijke naslagwerken kunnen tot stand komen.”

De presentatie van het nieuwe ‘Ninovieters Kaffeegieters heeft plaats op 05 oktober (later daarover meer).

Voorintekenen

  • Dit is nog mogelijk tot 15 augustus 2018. Prijs per boek: € 22,00 (bij voorinschrijving).
  • Stort het bedrag van € 22,00 maal het aantal bestelde exemplaren op rekeningnummer: IBAN BE07 0682 0776 8266 op naam van VVV-Ninove vzw. Vermeld jouw naam, het aantal bestelde exemplaren én de gewenste naamvermelding in het boek. Belangrijk: bij voorintekening komen jouw naam en woonplaats in het boek volgens de mededeling op de bankoverschrijving. Wens je GEEN naamvermelding, vermeld dit op je mededeling.
  • Het boek kun je vanaf 8 oktober afhalen in het toeristisch bezoekerscentrum Hospitaalkapel, Burchtstraat 44 in Ninove. Eventuele verzendkosten worden aangerekend.
  • De verkoopprijs na publicatie: € 30,00.
Info: VVV-Ninove vzw – dienst toerisme - 054 31 32 85 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

MLI

Over Ons

Ninofmedia brengt vooral nieuws uit Ninove en zijn deelgemeenten.

Wij maken het nieuws met artikels, foto’s en audio- en videofragmenten. Onze medewerkers zijn flexibel, werken live ter plaatse en breiden voortdurend hun netwerk uit. 

Contacteer ons