Ninove 29 Mar 2020 - 02u32
Clear Sky
12.57°C

Ruiten beschilderen, een carnavaleske traditie

26 februari 2020

NINOVE – De ruiten van café Den Belleman kregen een carnavalesk uitzicht. Daarvoor zorgde kunstenares Carine Van den Stock.

Een echte carnavaliste noemt Carine zichzelf niet, maar een artistieke uitdaging gaat ze niet uit de weg. “In Aalst is het nog altijd een carnavalstraditie met koppen van gekende stamgasten op de caféruiten. Toen ze me in Ninove vroegen om dat hier aan Den Belleman te doen, zag ik dat wel zitten.”

Frans, haar vader zaliger, schilderde winterlandschappen op etalages van winkels en cafés. “Ik heb dat van hem geleerd. Zelf schilder ik op doek; op ramen schilderen is toch wel iets anders. Mijn stijl is sierlijker dan wat je in carnavalstijden kunt verwachten, maar we zien wel. Het zal een combinatie zijn van wettelmannekes, de carnavalsaffiche en mijn verbeelding.”

Tentoonstelling

Carine heeft een eigen atelier in het landelijke Sint-Antelinks. “Daar organiseer ik ook tentoonstellingen, workshops intuïtief schilderen en herbronningsdagen. Op 11, 13 en 14 juni loopt daar 'Kunst à l' aise', een tentoonstelling in het atelier en de tuin, samen met andere kunstenaars.”

Info: Carine Van den Stock.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons