Ninove 26 May 2020 - 16u28
Overcast Clouds
23.84°C

Met Georges Holtyzer in gesprek: ‘vrië wijs’

14 februari 2020

NINOVE – In vele opzichten is Georges een boeiende mens. Hij schreef in 1986 het wereldrecord non-stop wandelen op zijn naam en was in 1992 de eerste prins carnaval met meer Gentse dan Ninoofse wortels. We ontmoetten hem in 2002 in het Franse Montsegur, op zijn tocht naar de ziel van de Katharen. Stof genoeg voor een behaaglijk gesprek in het sappig Gents.

In kilometers uitgerekend heeft hij zowat de halve wereld rondgestapt: twee keer Lourdes, een keer Noordkaap, 673 km non-stop wandelen (Guinness wereldrecord) en niet te vergeten de Katharenroute en de vele GR-paden (grote route wandelwegen), die hij bij voorkeur alleen langsliep.

Zijn gezondheid dwong hem in een rolstoel, maar vertellen over zijn exploten doet hij nog altijd meesterlijk. Temidden van de vele foto’s en documenten in zijn flat aan de Burchtstraat haalden wij herinneringen op, met de komende carnavalsfestiviteiten op de achtergrond.

Georges kijk niet om in ergernis; hij is tevreden met de volheid van het leven dat hij had. Wat komt ziet hij wel van dag tot dag.

Zelf zal hij carnaval niet meer actief meebeleven. Wel staat de jenever klaar om bekenden en vrienden tijdens de carnavalsstoet van 1 maart op een neut te trakteren.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons