Vierling kondigt de lente aan

    08 maart 2019

    OUTER – Paul De Clus is maar wat trots. Een geit wierp vier lammeren. “Vrij uniek”, zegt zijn dochter Petra. En twee andere geiten baarden elk een tweeling. Als voorbode van een prille lente belooft het een vruchtbaar jaar te worden.

    Paul De Clus houdt al heel lang schapen. Enkele jaren kwamen er enkele geiten. Deze week is zijn kudde fors uitgebreid.

    “Twee geiten lammerden elk een tweeling”, aldus dochter Petra. “Dat is op zich vrij normaal. Maar een geit wierp er vier en dat is eerder uitzonderlijk. Ik heb het opgezocht : in België gebeurde dat een keer en in Nederland eveneens. Die geit met een vierling is een zelf gekweekte, ongeveer 5 jaar oud. Ze lammerde zelfstandig, onder toeziend oog van mijn pa.”

    Een vierling is wel een behoorlijke opdracht voor de moeder-geit. “Maar voorlopig gaat het goed. De geboorte verliep normaal zonder dat we moesten ingrijpen. De lammeren kunnen inmiddels voldoende zogen. En als ze tekort zouden komen, voederen we met de fles wel bij.”

    De kudde van Paul is dus op heel korte tijd fors toegenomen met acht lammeren: twee keer een tweeling en een keer een vierling.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons