Voormalige uitbater Versato op Forza-lijst

    13 juli 2024

    NINOVE – Gerd Schoukens, de oprichter en gewezen uitbater van de horecazaken Talkies en Versato, zet de stap naar de gemeentepolitiek en kiest voor Forza Ninove.

    ”Ik ben 25 jaar actief geweest in de horeca en zag onze stad veranderen; niet in de positieve zin”, verklaart Gerd zijn overstap naar de gemeentepolitiek.

    Veiligheid

    “De stijgende (drugs-)criminaliteit en de overlast vergen een kordate aanpak. Daarin is het huidige stadsbestuur serieus te kort geschoten. De toegankelijkheid van het politiekantoor is onvoldoende. Het kan niet, dat in een stad met meer dan 40.000 inwoners en 12 deelgemeenten het commissariaat ’s avonds en in het weekend sluit. Het garanderen van de veiligheid is een kerntaak van de stad; daar heeft men veel te weinig oog voor gehad.”

    Middenstand

    Een bijkomende reden voor zijn keuze: er wordt veel te weinig geluisterd naar de zelfstandigen vooraleer werken worden uitgevoerd.

    “Er is een acuut gebrek aan parkeerplaatsen in onze stad. De vernieuwing van de binnenstad is een goede zaak, maar mag niet gepaard gaan met een verlies aan parkeerplaatsen, zoals momenteel het geval is. Voldoende bereikbaarheid is essentieel voor het overleven van onze lokale middenstand. Ik ben altijd liberaal geweest, maar deze partij heeft de middenstanders in de steek gelaten. Dat was voor mij de reden om me aan te sluiten bij Forza Ninove.”

    Ninove heeft voor Gerd nood aan een krachtdadig bestuur, “in plaats van de ruziemakende monstercoalities, die we na de laatste twee verkiezingen hebben gekregen. Het heeft me altijd gestoord, dat een partij met 40 % van de stemmen gewoonweg aan de kant werd geschoven. Dit heeft niets meer met democratie te maken, maar alles met postjespakkerij. Het wordt tijd, dat de wil van het volk wordt gerespecteerd.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons