Vlaams regeerakkoord gelezen door Ninoofse bril

    02 oktober 2024

    NINOVE – “Matthias Diependaele is Ninove niet vergeten tijdens de onderhandelingen”, concludeert Steven Vanden Berghe (voorzitter N-VA Ninove) na lezing van het Vlaams regeerakkoord.

    “De uitdagingen in Ninove zijn enorm”, aldus de voorzitter, “maar met dit Vlaams regeerakkoord kunnen we aan de slag om van Ninove welvarende stad te maken.” Hij nam het Vlaams regeerakkoord door, met de focus op de Denderstreek en Ninove en haalt een aantal passages aan.

    • “Regio’s met specifieke uitdagingen moeten worden ondersteund. De steden en gemeentes in de Denderstreek moeten worden ondersteund.”
    • “Met het nieuwe EFRO-programma (Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling) na 2027 pleiten we voor de verderzetting van de financiering van Limburg als transitieregio en de Geïntegreerde Territoriale Investeringen (GTI) voor West-Vlaanderen, de Kempen en de Stedelijke Ontwikkeling Antwerpen en Gent. We verzoeken ook een GTI in te stellen voor de Denderstreek.”
    • “Voor de investeringen op het vlak van waterbeheersing (Kustvisie, Sigmaplan, Strategisch Plan Dendervallei en Weerbare Westhoek) gebeurt de afstemming met het beleidsdomein Omgeving. We doen dat vanuit 1 coherente visie op het watersysteem, met middelen die worden afgestemd in 1 domein overschrijdend en doelgericht investeringsprogramma, gericht op het verhogen van de waterweerbaarheid, waarbij de uitvoering kan rekenen op een vooraf vastgelegd meerjarenbudget.”

    Info: Vlaams regeerakkoord.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons