Veerle Cosyns en Franky D’hauwer op kartellijst Vooruit-Groen

    14 augustus 2024

    NINOVE – Schepen Veerle Cosyns (Samen-CD&V) en Franky D’hauwer (voormalige voorzitter  CD&V-Ninove) zullen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen opkomen als onafhankelijke kandidaten op de progressieve lijst Vooruit-Groen.

    Beiden zijn als jeugdvrienden ongeveer gelijktijdig in de politiek gestapt. Daarbij wilden ze het welzijn van iedere Ninovieter verzekeren door onder andere een sterke hulp- en dienstverlening uit te bouwen. Dat gebeurde via het Sociaal Huis en meer huis-aan-huis werken in de kwetsbare wijken en dorpen om samenlevingsproblemen op het spoor te komen.

    Keuzes

    Veerle Cosyns: “Ninove staat op een kruispunt. De keuzes, die de Ninovieters maken op 13 oktober, bepalen de toekomst van onze stad de komende jaren. Ik heb destijds de stap naar de politiek gezet omdat ik onder andere wilde meewerken aan een zorgzaam beleid, waarbij het welzijn van elke Ninovieter mijn uitgangspunt is. Heel wat mensen dreigen uit de boot te vallen. Als je hieraan iets wilt doen, moet je duidelijke beleidskeuzes maken. Ik ben van mening, dat Vooruit-Groen de beste garantie biedt om dit verder te realiseren.”

    De ouders van Franky D’hauwer getuigden vorig jaar nog over zijn leven in het Canvas-programma ‘Godvergeten’. Voor hem is de aandacht voor het mentaal welzijn en in het bijzonder het programmapunt: “preventie van (seksueel) geweld en betere toeleiding naar gepaste en persoonsgerichte zorg voor slachtoffers van (seksueel) geweld”, doorslaggevend om als onafhankelijke kandidaat op te komen voor Vooruit-Groen.

    De keuze om het vertrouwde nest te verlaten was zowel voor Veerle als Franky niet eenvoudig. Maar het enthousiaste Vooruit-Groen team heeft hen kunnen overtuigen. Het bestaat uit mensen van de diverse gemeenschappen, die onze stad rijk is. Zij willen zorgen voor een Ninove, waarin iedereen meetelt, waarin geen onderscheid wordt gemaakt tussen eerste- en tweederangsninovieters.

    “Samen met hen willen we blijven inzetten op een zorgzame en inclusieve stad, een sterk sociaal beleid, meer investeren in nette, verkeersveilige, gezellige wijken, zowel in de stad als in onze mooie dorpen” besluiten Veerle en Franky.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons