Tijdelijk embargo op politieke berichtgeving tot gemeenteraadsverkiezingen

    05 oktober 2024

    NINOVE – Ninofmedia voert vanaf 7 oktober een tijdelijk embargo in op de politieke berichtgeving. Dit blijft van kracht tot en met 12 oktober. Deze maatregel is bedoeld om de sereniteit van het publieke debat te waarborgen en de neutraliteit van de redactie te behouden.

    Met de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in het vooruitzicht, wordt de toon van de debatten feller en is het risico op manipulatieve uitspraken en geruchten groter. Het is van belang, dat we de Ninovieter op een eerlijke en neutrale manier informeren De redactie heeft besloten de berichtgeving over politieke thema’s tijdelijk te pauzeren om bij te dragen tot een rustiger debat.

    Door deze maatregel voorkomen we, dat Ninofmedia onbedoeld een podium wordt voor de verspreiding van halve waarheden, welles-nietes-discussies of politieke strategieën”, aldus Marc Lion en Andy Dupont.

    Embargo

    Het embargo betekent, dat we geen nieuws, opiniestukken of andere vormen van berichtgeving zullen publiceren, die direct betrekking hebben op politieke partijen, kandidaten of verkiezingscampagnes. We leggen alle content met betrekking tot de gemeenteraadsverkiezingen, politieke standpunten en kandidaten voorlopig stil. Ninofmedia blijft echter wel aandacht hebben voor andere maatschappelijke thema’s, zolang deze niet expliciet met de verkiezingscampagne in verband staan.

    Met de publicatie van de vele politiek gerichte artikels, de tweevoudige reeks ‘Ik zou wel eens willen weten’, de livestream van Debattle en het debat tussen de lijsttrekkers, hebben we naar onze bescheiden inschatting onze journalistieke bijdrage geleverd in de aanloop naar de verkiezingen.

    Verkiezingsdag

    Zondag 13 oktober zal Ninofmedia uiteraard weer uitgebreid verslag brengen van de verkiezingen met interviews en reacties, van op verschillende locaties.

    ADU/JTR/MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons