Stijn Vermassen voert lijst Vooruit-Groen aan

    23 augustus 2024

    NINOVE – De kartellijst stelde vrijdag 23 augustus de belangrijkste programmapunten voor in de aanloop naar de verkiezingen van 13 oktober. Stijn Vermassen is lijsttrekker, Veerle Cosyns lijstduwer.

    Voor de kartellijst Vooruit-Groen zijn de komende verkiezingen belangrijk voor de stad. Ze stelt een aantal speerpunten voor uit haar programma.

    Openbaar domein

    Meer en meer mensen wonen in de stad; de straten, fiets- en voetpaden lijden daar alsmaar meer onder. Het is duidelijk, dat het openbaar domein beter moet worden onderhouden en meer investeringen verdient.

    “Als vader van een zoon met een meervoudige beperking vind ik het erg belangrijk om onze voetpaden beter toegankelijk te maken”, zegt Stijn Vermassen hierover. “Daarnaast moet de stad verschillende oude betonnen straten vernieuwen, denk maar aan de Groenstraat of de Hazeleerstraat en wil ik uitstekende fietsverbindingen vanuit elke deelgemeente naar het centrum.”

    Geen racisme

    Vooruit-Groen ziet meer en meer Amerikaanse toestanden in Ninove opduiken: mensen worden in twee kampen opgedeeld, wat niet goed is voor Ninove. De kartellijst wil dit een halt toeroepen en een dam opwerpen tegen racisme, zodat men elkaar het licht in de ogen gunt en buren met elkaar spreken.

    “Ik woon al 17 jaar in Ninove en krijg nog vaak scheve blikken toegeworpen omwille van mijn huidskleur”, getuigt Safi Mudiri. “Ik woon en werk graag in ons mooi stadje en zie de Ninovieters rondom mij graag. Ik droom van een stad, waar ook ik het gevoel krijg echt welkom te zijn, écht graag gezien te zijn.”

    Iedereen mee

    Mentaal welzijn is een toenemend probleem: er zijn meer alleenstaanden, we leven in een prestatiemaatschappij, het sociale weefsel in wijken en dorpen is achteruit gegaan. Vooruit-Groen wil, dat iedereen mee kan: zowel senioren als jongeren en werkenden moeten zich goed kunnen voelen in Ninove.

    “Reeds jaren sta ik bij iedereen bekend als een grote dierenliefhebber”, zegt  Katie Coppens. “Er wordt vaak lacherig gedaan over dierenwelzijn, maar gezelschapsdieren zijn erg belangrijk voor veel mensen. Ik blijf pleiten voor meer aandacht voor dierenwelzijn.”

    Groen

    Jordy De Dobbeleer verklaart de keuze van Groen voor een samenwerking met Vooruit: “We kozen vol voor samenwerking; die is essentieel als je een stad goed wilt besturen. Verder gingen we voor een gezonde mix van ervaring en vernieuwing zowel in de kop als de staart van onze lijst. Katie kent het klappen van de zweep. Stijn is één jaar schepen, heeft een jarenlange ervaring bij de stad Aalst en heeft al zijn waarde bewezen in het bestuur van onze stad.”

    Vooruit-Groen trekt met Stijn Vermassen (1) en Katie Coppens (2) als lijsttrekkers naar de gemeenteraadsverkiezingen. Safi Mudiri (3), Jordy De Dobbeleer (4) en Robby Ricour (5) vervolledigen de top 5. Veerle Cosyns duwt als onafhankelijke de lijst.

    Info: Vooruit-Groen kandidaten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons