Oud-politieman Karel Abbeloos op lijst Forza Ninove

    19 augustus 2024

    DENDERWINDEKE – Karel Abbeloos ging enkele maanden geleden op pensioen, na 32 jaar in het Ninoofse politiekorps. Op 13 oktober stelt hij zich kandidaat voor Forza Ninove: “Dit stadsbestuur heeft jarenlang veel te weinig geïnvesteerd in ons korps.”

    Hij baatte ooit de Meerbeekse Taverne Victory uit en was vanaf 1992 aan de slag als politie-inspecteur in Ninove.

    “Als politieman moet je uiteraard steeds politiek neutraal blijven”, zegt hij over zijn politieke keuze. “Sinds mijn pensionering kan ik ook op dat vlak mijn mening uiten. Er zijn meerdere redenen waarom ik mijn nek wil uitsteken. Ten eerste ben ik zeer bekommerd om de veiligheid in onze stad. Gezien mijn lange carrière en ervaring als inspecteur-interventie ken ik ondertussen de verschillende problematieken, die spelen in onze stad. Begin de jaren ’90 werden wij ook al geconfronteerd met criminaliteit. Gaandeweg heb ik de tijden zien veranderen en vastgesteld, dat de onveiligheid in onze stad en haar deelgemeenten is toegenomen.”

    Dienstverlening

    De laatste jaren constateerde hij als wijkagent ook de toenemende verfransing in Ninove. “Weinig nieuwkomers doen moeite om zich in te burgeren en onze taal te leren.”

    Een van zijn andere ergernissen waren sommige politieke beslissingen, die een negatieve invloed hadden op het functioneren van het korps en de dienstverlening aan de bevolking.

    “Zo was de sluiting van ons politiekantoor ’s avonds en in het weekend geen goede beslissing. Politiezorg is een kerntaak van een stad en daar mag niet op worden bespaard, in die mate dat het leidt tot een slechtere dienstverlening. Ninovieters, die het slachtoffer zijn van een crimineel feit, moeten te allen tijde kunnen worden geholpen. Hen terugsturen met de boodschap dat ze maar een afspraak moeten maken is geen voorbeeld van een goed beleid. Ik wil daarom streven naar een uitbreiding van ons korps, zodat we opnieuw de flexibele dienstverlening kunnen bieden, die de burger van ons verlangt.”

    Niet wegkijken

    Op dat vlak is het stadsbestuur volgens hem duidelijk tekort geschoten. “Sinds vele jaren kijkt men weg van de problemen in onze stad. Het is niet door de problemen te ontkennen, dat je ze oplost. Ninove ‘verbrusselt’ zienderogen en dat heeft negatieve effecten op de veiligheidssituatie in onze stad. Daar moet een assertief en kordaat veiligheidsbeleid tegenover staan, willen we op termijn niet terechtkomen in Brusselse toestanden. In plaats van meer middelen vrij te maken om op al deze uitdagingen een antwoord te kunnen bieden en onze politiediensten optimaal te laten functioneren, heeft het stadsbestuur de dienstverlening afgebouwd. Het wringt, dat daarentegen wel geld beschikbaar was voor nutteloze projecten.”

    Veel bekwame agenten zijn volgens hem uitgeweken naar andere korpsen, “omdat zij onvoldoende gesteund werden en niet de nodige middelen kregen om zich hier te ontplooien. Forza Ninove is de enige partij, die de problemen ziet, ze benoemt en ze ook efficiënt wil aanpakken. Mijn keuze was dan ook vlug gemaakt.”

    Dierenwelzijn

    Als ware dierenvriend draagt Karel het dierenwelzijn hoog in het vaandel. “Ons dierenasiel in Denderwindeke krijgt te weinig financiële middelen om optimaal te kunnen functioneren. Die mensen verzetten bergen werk om er steeds voor te zorgen, dat achtergelaten of in beslag genomen dieren een nieuwe thuis krijgen. Forza Ninove zal zich dan ook ten volle inzetten om hiervoor een oplossing te bieden.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons