Negen twintigers op kandidatenlijst Positief Ninove

    04 augustus 2024

    NINOVE – De lokale lijst Positief Ninove trekt met een verjongde en vernieuwde lijst naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Bijna één derde van alle kandidaten zijn twintigers.

    “Op onze lijst staan heel wat nieuwe enthousiaste kandidaten”, aldus de lijsttrekker Tania De Jonge. “Ik ben verheugd, dat zich zoveel jeugdig talent engageert voor ons project. Zij zijn het beu om te zien hoe hun stad telkens in een negatief daglicht wordt gesteld. Velen van hen zijn hier geboren en getogen. Zij wonen hier al jarenlang, alleen of met hun gezin, en vinden Ninove een heel aangename stad waar ze graag verblijven en vertoeven.”

    Jong team

    De jongeren hebben zich verzameld onder de naam ‘Jong Positief Ninove’; ze zullen als één team de lijst duwen en zich aan de kiezers presenteren. “De talrijke aanwezigheid van jonge kandidaten op onze lijst zal ook blijken uit het verkiezingsprogramma met tal van accenten, die belangrijk zijn voor jongeren en jonge gezinnen en waar de ganse lijst voluit zal voor gaan.”

    De groep heeft ook een meter en een peter gekregen, die hen met raad en daad zullen bijstaan in de komende weken en maanden: Maaike De Bom (34) en Stijn Vander Elst (42).

    Maaike De Bom: “Jongeren vertegenwoordigen de toekomst van onze samenleving. Ze verdienen het gehoord te worden en een cruciale rol te spelen in de politieke besluitvorming van onze stad. Het maakt mij bijzonder trots om zoveel jong talent te mogen ondersteunen.”

    Stijn Vander Elst: “Ik ben zelf zeventien jaar actief geweest in een politieke jongerenorganisatie en besef en onderschrijf dus ten volle het belang van vernieuwing en verjonging voor een politieke partij of beweging. Samen met deze jonge mensen willen we dit gestalte geven en een nieuwe, frisse en positieve wind laten waaien in Ninove, het beleid en de politiek.”

    Kandidaten

    De negen jongeren staan op de plaatsen 27 tot en met 35 op de lijst van Positief Ninove.

    27. Luca Zecchinato (20 – Ninove): student economische wetenschappen, lid van carnavalsvereniging NKV De Daujvers en muzikant bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Appelterre-Eichem.

    28. Febe De Winne (23 – Ninove): leerkracht Nederlands en economie, hobby’s zijn podcasts beluisteren, boeken lezen, genieten van een terrasje, wandelen met de hond in het stad.

    29. Stef Souffriau (29 – Ninove): huisman, sporten (fietsen, lopen), snookeren, lezen, carnaval, koken.

    30. Paulien Kosynsky (23 – Meerbeke): commercieel bediende, leidster bij Chiro Flos Meerbeke.

    31. Céline Moock (27 – Meerbeke): jurist, een goed boek lezen, een fijne wandeling of een frisse pint.

    32. Ndriçim Baçi (25 – Ninove): Field Sales Vlaanderen, fervente sporter (padellen, voetballen en lopen).

    33. Aicha Abchaoui (23 – Ninove): Alumna & Horeca, genieten van lekker eten en drinken, wandelen met de hond, af en toe sporten.

    34. Victor Schollaert (27 – Pollare): doctoraatsonderzoeker rechten UAntwerpen, accordeonist bij Duo Gestrikt en Kwintet Gestrikt, leerkracht diatonische accordeon (academie Gooik).

    35. Jaro Goubert (24 – Ninove): ondernemer, fietsen, carnaval, horeca bezoeken.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons