Nationale steun voor Vooruit-Groen

    06 september 2024

    NINOVE – De kartellijst stelde donderdag 5 september nogmaals de lijst voor met de 35 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen, in aanwezigheid van nationale kopstukken Petra De Sutter (Groen) en Conner Rousseau (Vooruit).

    De beide nationale partijboegbeelden spraken in een gezellig drukke foyer van het cc De Plomblom de enthousiaste aanwezigen toe. Rousseau is ervan overtuigd, dat Vooruit-Groen dé verrassing van deze verkiezingen in Ninove wordt. De Sutter benadrukte de nood aan progressieve samenwerking in het belang van alle Ninovieters.

    Kandidaten

    Daarna volgde de voorstelling van de 35 kandidaten voor 13 oktober met 17 vrouwen en 18 mannen, die staan voor vernieuwing, verjonging, vervrouwelijking en diversiteit.

    • Diversiteit: met Safi-Immaculé Mudiri (3), Valenta Kilele-Roger (8) en Yassin Darah(9) staan 3 Ninovieters met een migratieachtergrond in de top 10. In totaal zijn 8 Ninovieters met een migratieachtergrond kandidaat.
    • Vernieuwing: 23 kandidaten komen voor het eerst op, waarvan 6 in de top 10.
    • Verjonging: Vooruit-Groen kiest volop voor verjonging met 7 min-30-jarigen, waarvan 4 een zichtbare plaats hebben in de top 11.
    • Vervrouwelijking: Vooruit kiest in haar top 3 voor twee vrouwen met Katie Coppens en Safi Mudiri, Groen kiest voor Valenta als tweede spitskandidate.
    • Ervaring: de twee oud-schepenen Wouter Vande Winkel en Lieven Meert én de huidige schepen voor sociale zaken en BCSD-voorzitter Veerle Cosyns geven de lijst onderaan de nodige ervaring.

    Lijsttrekker Stijn Vermassen is voor de eerste maal het gezicht van de lijst. “We pakken vanavond uit met een sterke ploeg, die Ninove kenmerkt: dynamisch, divers én met durf. Ninove verdient een nieuw elan. Wij zijn klaar om dit met deze enthousiaste ploeg helemaal waar te maken.”

    Info: Vooruit-Groen kandidaten.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons