N-VA pleit voor gezonder financieel beleid

    06 oktober 2024

    NINOVE – De N-VA vraagt een grondig kerntakendebat, waarbij wordt geschrapt in onnodige uitgaven en nutteloze subsidies.

    De cijfers over de schuldgraad, die Positief Ninove via de sociale media verspreidt, zijn volgens de N-VA-Ninove totaal achterhaald. “De cijfers dateren van 2022 en dus fake news”, aldus de N-VA-voorzitter Steven Vanden Berghe.

    Verdubbeling

    “In 2023 ging Ninove massaal schulden aan: tussen 2022 en 2023 van € 26.425.137 naar € 37.223.859. In 2023 bedroeg de schuld in Ninove omgerekend € 929 per inwoner: een stijging van bijna 40 % ten opzichte van 2022. Dit in tegenstelling tot de meeste andere gemeenten en steden uit de tabel van Positief Ninove, waar de schulden daalden. Voor 2024 zijn bovendien nog eens voor meer dan € 8 miljoen nieuwe schulden voorzien. De schulden in Ninove zullen tijdens deze legislatuur zijn verdubbeld.”

    In tegenstelling tot de huidige coalitie, staat de N-VA Ninove voor een gezond financieel beleid zonder een verhoging van de belastingen. Uit het antwoord op een schriftelijke vraag van N-VA-lijsttrekker Karolien De Roose blijkt, dat de retributies voor de inname van het openbaar domein in Ninove van 2019 tot 2023 zijn opgelopen van € 60.249,99 naar € 218.903,49.

    “Iedereen, die bouwt of renoveert en parkeerruimte voor zijn huis wil voor een container of een vrachtwagen, is de afgelopen jaren in Ninove heel zwaar belast. Voor de N-VA Ninove moet het retributiereglement inzake inname van het openbaar domein worden geactualiseerd en aangepast aan de gangbare tarieven in de omliggende steden en gemeenten.”

    Pestbelastingen

    De N-VA Ninove pleit eveneens voor het schrappen van nutteloze subsidies en pestbelastingen. “In het belang van alle Ninovieters en zeker de jonge generatie, gaat de N-VA Ninove voor een goed financieel beleid en gezonde financiën met een verlaging van de aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting en het schrappen van pestbelastingen op ondernemen voor zelfstandigen en kmo’s.”

    De N-VA vraagt een grondig kerntakendebat, waarbij wordt geschrapt in onnodige uitgaven en nutteloze subsidies.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons