N-VA-Ninove stelt 4 jonge kandidaten voor

    22 juli 2024

    NINOVE – Karolien De Roose voert de lijst aan voor de gemeenteraadsverkiezingen, waarop een aantal jonge kandidaten staan. “Zij zullen met een gezonde dosis realisme en boordevol jeugdig enthousiasme onze lijst versterken.”

    “Op 13 oktober gaan we met een volledige N-VA lijst naar de gemeenteraadsverkiezingen”, aldus De Roose. “Zoals het er nu uitziet, zullen we in Ninove de enige partij zijn onder eigen naam en zonder aanvulling van andere partijen, want wij geloven echter wél nog in onze partij en in onze boodschap. Vandaag kan ik met trots onze jongste kandidaten voorstellen.”

    Prioriteiten

    De N-VA pleit er voor om de Ninoofse jeugd voldoende uitlaatkleppen te bieden onder de vorm van een gezonde mix van cultuur en vrije tijd; beide zijn essentieel voor de ontwikkeling van jongeren. “Tijd voor meer investeringen in culturele initiatieven, die jongeren aanspreken en betrekken, zoals gratis toegankelijke evenementen, workshops en jongerenfestivals. Om elke jongere toegang te bieden tot culturele verrijking moeten we de bibliotheek, de muziekschool en de kunstacademie meer ondersteunen.”

    Naast cultuur en ontspanning wil de partij jonge startende ondernemers ondersteunen. “Zij brengen immers vernieuwende denkwijzen over onze lokale economie. We vinden het echt belangrijk om deze jonge ondernemers kansen te bieden om te groeien en te slagen.”

    Daarnaast gaat de aandacht naar de sport. “Die is niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook voor onze discipline en ons doorzettingsvermogen. Daarom achten we het opportuun om de sportvoorzieningen in onze stad uit te breiden en te moderniseren. Dat kan door betere faciliteiten en voldoende ondersteuning voor onze sportclubs. Sport moet voor elke jongere toegankelijk én betaalbaar blijven.”

    Kandidaten

    • Maxim Van Laethem (plaats 6 – 28 jaar – Ninove)
      “Met mijn 28 jaar breng ik een frisse kijk en veel energie mee naar de politieke arena van Ninove. Als sales adviseur sta ik dagelijks in contact met mensen en hun behoeften. Dit stelt me in staat om strategisch en innovatief na te denken over oplossingen voor lokale problemen.”
    • Falke Cornelis (plaats 9 – 28 jaar – Meerbeke)
      “Ik ben een gedreven jonge vrouw van 28 jaar en een trotse moeder van een eenjarig meisje. Veiligheid staat voor mij boven alles. Ik ben vastbesloten om mij in te zetten voor een propere stad en de strijd aan te gaan met zwerfvuil. “
    • Emma Soetaert (plaats 14 – 19 jaar – Pollare)
      “Als 19-jarige en de jongste kandidaat op deze lijst, wil ik vooral een brug zijn tussen onze jeugd en de lokale politiek. Jongeren betrekken en luisteren naar hun noden en bemerkingen vind ik noodzakelijk. Mijn visie is een stad, waar jongeren zich gewaardeerd voelen, waar ze kansen krijgen om hun talenten te ontplooien en hun dromen na te jagen.”
    • Michiel De Coen (plaats 32 – 25 jaar – Aspelare)
      “Ik wil me graag inzetten voor een betere veiligheid voor de zwakke weggebruiker. In het bijzonder voor mensen, die voor langere afstanden afhankelijk zijn van het openbaar vervoer. De bereikbaarheid van onze stad vanuit haar deelgemeenten is belangrijk, zodat iedereen kan genieten van de vele activiteiten. Die Ninoofse deelgemeenten verdienen meer aandacht. Als inwoner van Aspelare mis ik de betrokkenheid bij hetgeen er op gemeentelijk niveau leeft.”

    Info: N-VA Ninove.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons