Kopstukkendebat: over wat was en zal zijn

    06 oktober 2024

    NINOVE – We brachten de vier lijsttrekkers samen voor een debat in de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Je kan het hier zondag 6 oktober vanaf 11 uur volgen.

    De afgelopen 6 jaar waren beslist geen ponykamp voor Samen en de Open Vld, die dank zij 1 onafhankelijk raadslid eind 2018 op de valreep een nipte meerderheid konden vormen. De N-VA, maar vooral Forza Ninove lieten niet na om de coalitie onder vuur te nemen.

    Wij nodigden burgemeester Tania De Jonge (Positief Ninove) en schepen Stijn Vermassen (Vooruit-Groen) uit om in debat te gaan met Karolien De Roose (N-VA) en Guy D’haeseleer (Forza Ninove). De 4 Hippies zorgden tussendoor voor de muzikale toets.

    Thema’s

    Zij evalueerden de aflopende legislatuur, gaven aan hoe ze Ninove de komende 6 jaar willen zien evolueren en stonden ook stil bij een aantal extra uitdagingen. Het thema ‘jeugd’ kwam eerder ruim aan bod tijdens ‘Debatlle’ van Voesj en sneden we dus niet aan.

    Wel ging het onder meer over de veiligheid en de dienstverlening, investeringen in en het onderhoud van de openbare ruimte, de aandacht voor de deelgemeenten. Maar ook discussieerden ze over het cordon sanitaire en hoe de kiezers over de streep te trekken om toch te gaan stemmen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons