Karolien De Roose kandidaat op provinciale N-VA-lijst

    18 augustus 2024

    NINOVE – Gemeenteraadslid en N-VA-lijstrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen Karolien De Roose, staat op de 5de plaats voor de N-VA-provincieraadslijst.

    Zondag 13 oktober kiezen we naast de nieuwe gemeenteraden ook de nieuwe provinciebesturen. De bevoegdheden van de provincies zijn de afgelopen jaren ingeperkt. Toch blijft dit bestuursniveau op heel wat gebieden van tel: omgevingsbeleid, recreatiedomeinen, fietsinfrastructuur, waterbeleid, erfgoed, provinciaal onderwijs.

    Domeinen

    De N-VA maakt in Oost-Vlaanderen sinds 2018 deel uit van de bestuursmeerderheid. Met de provincieraadsverkiezingen in het vooruitzicht rekent de partij op een sterk mandaat om verder te gaan op de ingeslagen koers. Voor materies, die direct voelbaar zijn voor de Oost-Vlamingen, zijn extra financiële middelen uitgetrokken. Er kwamen vele kilometers fietssnelwegen bij, goed voor ruim € 103 miljoen en bijna drie keer meer dan voorheen. Ook voor de provinciale erfgoedsites gebeurden heel wat inspanningen.

    De provinciale recreatiedomeinen, zoals De Gavers in Geraardsbergen, zijn misschien nog het meest bekende uithangbord van het provinciebestuur. Voor heel wat Oost-Vlamingen komen ze tegemoet aan de vraag naar een laagdrempelig dagje ontspanning dichtbij huis, een service die anderen moeilijk kunnen aanbieden. De afgelopen jaren is daarin meer dan € 50 miljoen geïnvesteerd. De domeinen hebben een stevige metamorfose ondergaan, die de bezoekers fel smaken.

    Waar veel mensen samenkomen, ontstaan echter ook al eens conflicten. Onder impuls van de N-VA is daarom een nieuw reglement ingevoerd met identiteitscontrole, bewaking en sanctionering voor wie zich niet aan de regels houdt.

    De Roose

    Het Ninoofse N-VA- gemeenteraadslid en lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober, staat op de 5de plaats van de provincieraadslijst. Ze wil op die manier meebouwen aan een efficiënt beleid.

    “Als leerkracht Nederlands-Engels ga ik volop voor de verdere uitbouw van het provinciaal onderwijs. Met Richtpunt (voormalig PTI) hebben we hier een belangrijke campus van het provinciaal onderwijs en dé STEM-school van Ninove en omstreken, waarin blijvend moet worden geïnvesteerd. De technische en beroepsprofielen, die hier afstuderen, zijn cruciaal voor de Ninoofse ondernemingen”.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons