Joachim De Maeseneer trekt provinciale PVDA-lijst

    08 augustus 2024

    NINOVE – De lokale voorzitter van de PVDA zal bij de provincieraadsverkiezingen van 13 oktober de PVDA-lijst aanvoeren voor de kieskring Aalst-Oudenaarde.

    Op 13 oktober vinden niet alleen de gemeenteraadsverkiezingen plaats, ook de nieuwe provincieraden worden verkozen. In Oost-Vlaanderen stemmen de inwoners voor kandidaten uit hun kieskring en voor Ninove is dat Aalst-Oudenaarde, die de Denderstreek en de Vlaamse Ardennen bestrijkt.

    Specialisaties

    De Partij Van De Arbeid (PVDA) schuift daarbij Joachim De Maeseneer naar voor als lijsttrekker. De provinciale bevoegdheden, zoals wateroverlast, natuurbeheer en ruimtelijke ordening sluiten nauw aan bij de specialisaties van De Maeseneer. “Vandaag werk ik als opvoeder bij mensen met een beperking. Maar daarvoor werkte ik bijna 10 jaar bij het Agentschap voor Natuur en Bos. Ik ben ook actief bij lokale natuurverenigingen en ik zetel in Ninove al 16 jaar in de gemeentelijk adviescommissie over ruimtelijke ordening.”

    Denderstreek

    “Ik wil het graag opnemen voor onze streek, die te vaak wordt vergeten”, aldus nog De Maeseneer. “Denk bijvoorbeeld aan het wanbeheer rond de Dender, dat telkens weer leidt tot overstromingen. We moeten werken aan een visie waarbij waterbeheer, goede ruimtelijke ordening, natuur en recreatie samen gaan. Vanuit een dergelijke visie op mensenmaat kunnen we ook volop gebruik maken van de troeven, die de provincie in handen heeft zoals het recreatiedomein De Gavers of het Provinciaal Technisch Instituut.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons