Enkele roepers verstoren spreekavond met Conner Rousseau – Nieuwe versie

    06 juni 2024

    NINOVE – De gespreksavond met Conner Rousseau is woensdagavond 5 juni vroegtijdig afgebroken. Door de opruiende taal van enkele omstanders zou de politie het beter hebben gevonden om de gespreksavond eerder te beëindigen. Inmiddels geven de korpsoverste en de burgemeester een andere versie van wat gebeurde.

    Wat een geslaagde avond moest worden, eindigde uiteindelijk in mineur. Misja De Ridder van café Ragtime: “De opkomst was verrassend goed en het publiek was zeer geïnteresseerd en had zich duidelijk goed voorbereid.”

    Eigenlijk was het de bedoeling om het gebeuren achter gesloten deuren te houden. Maar door de toevloed aan volk zagen we ons genoodzaakt om de deuren open te zetten,” zegt De Ridder.

    Naar het einde van de avond toe kwamen enkele passanten postvatten aan de ingang. Mensen die het niet eens waren met de standpunten van Rousseau en dit duidelijk lieten merken.

    Voorzitter van Vooruit Ninove, Franky Beeckmans, bevestigt dat het om een spijtig incident ging: “We mogen het niet groter maken dan het eigenlijk was; die enkelingen waren duidelijk boven hun theewater. Er is geen vechtpartij geweest.”

    In overleg

    Een verantwoordelijke uit de entourage van Rousseau en het bestuur van Vooruit Ninove spraken met de politie over het opruiende gedrag. Na overleg vroeg de organisatie om de gespreksavond snel af te ronden om de veiligheid van de politicus te garanderen.

    In een reactie op de heisa zegt korpschef Pieteraerens dat de vraag om de avond vroegtijdig stop te zetten niet van de politie kwam: “We konden zeker en vast wel de veiligheid garanderen. We waren met vijf agenten ter plaatse“, aldus de korpschef van de lokale politiezone Ninove.

    Al met al een eerder banaal incident, dat toch de nationale pers haalt.

    Burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) treedt haar korpschef bij. “Gisteren werd de bijeenkomst van de lokale Vooruit-afdeling met Conner Rousseau verstoord door een groepje dronken voorbijgangers. Eerst en vooral wil ik meedelen, dat ik het verwerpelijk vind dat een democratische bijeenkomst verstoord wordt. Vrijheid van bijeenkomst is een democratisch grondbeginsel. Als burgemeester zal ik daarover blijven waken in mijn stad. Maar in tegenstelling tot wat meneer Rousseau beweert, heeft de lokale politie nooit gevraagd om het evenement stil te leggen en kon ten allen tijde de veiligheid van meneer Rousseau gegarandeerd worden.”

    De burgemeester betreurt “dat meneer Rousseau deze situatie aanwendt in de media om een foute beeldvorming over de feiten en onze stad te creëren.”

    JTR

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons