Brigitte Van Bellingen zet stap naar Forza Ninove

    10 augustus 2024

    NINOVE – De bezielster van de FB-groep ‘Zonder Honger Naar Bed’ sluit aan bij Forza Ninove en is kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober.

    “Zeven jaar geleden richtten we deze groep op omdat we dagelijks ervaarden dat steeds meer mensen het financieel moeilijk hebben”, aldus Brigitte. “Sommigen konden naar het einde van de maand toe geen voeding voor hen of hun kinderen meer aankopen, hetgeen dikwijls tot schrijnende situaties leidde. Anderzijds stelden we vast, dat nogal wat voeding wordt weggegooid en beter kan worden gebruikt om mensen in nood te helpen. Heel wat zelfstandigen contacteerden ons om ons initiatief te ondersteunen en schenken ons wekelijks hun niet-verkochte producten. Op die manier hebben we al een groot netwerk opgebouwd van zelfstandigen, particulieren en verenigingen die ons ondersteunen. We zijn hen hiervoor erg dankbaar omdat we steeds meer mensen kunnen helpen.”

    Ontgoocheld

    Brigitte Van Bellingen kwam op vraag van Lieven Meert in 2018 nog op voor de progressieve kartellijst Samen. “Ik ben op dat aanbod ingegaan omdat ik toen dacht, dat Samen veel ging betekenen voor mensen in armoede. Het tegendeel is waar; ik ben daarover heel ontgoocheld. De laatste jaren heb ik ervaren, dat eigenlijk maar één partij effectief iets doet aan deze problematiek. De andere partijen praten er veel over, maar alleen Forza Ninove doet er effectief iets aan.”

    Forza

    Ze somt een aantal Forza-initiatieven op. “Ze was de enige partij, die tijdens de Covid-periode gratis mondmaskers heeft uitgedeeld aan de zorgverstrekkers in een periode waarin mondmaskers schaars waren. Met hun ‘terug-naar-school-actie’ helpen ze de ouders om de schoolkosten van hun kinderen te verminderen. Honderden mensen krijgen jaarlijks een kerstpakket of kerstmaaltijd; hun Sinterklaas- en paasfeesten stellen ze open voor alle Ninoofse kinderen. De jaarlijkse gratis uitstap naar een pretpark tovert echt een glimlach op het gezicht van vele kinderen.”

    Dat zijn volgens Brigitte initiatieven, die echt het verschil maken voor vele mensen. “Initiatieven, die niet alleen worden genomen als de verkiezingen in aantocht zijn, maar ieder jaar opnieuw worden georganiseerd. Ik heb dan ook beslist om me te engageren binnen Forza Ninove en op die manier die sociale initiatieven mee te helpen uitbouwen.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons