Wegenwerken kruispunt Den Doorn vlot van start gegaan

    19 augustus 2024

    NINOVE – In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) is aannemer Stadsbader maandag 19 augustus gestart met de heraanleg van kruispunt Den Doorn.

    Hierdoor is het kruispunt gedeeltelijk afgesloten en zijn omleggingen van kracht vanuit verschillende richtingen.

    De start van de werken en het verkeer verlopen vrij vlot op de eerste dag. De omleggingen zijn duidelijk aangegeven in de ruime omgeving. Op enkele bestuurders na, die de wegversperringen toch negeren en zich vastrijden op de werf, zijn er geen noemenswaardige problemen. Dat zal wellicht even anders zijn als alle bedrijven en scholen na de zomervakantie terug volop actief zijn.

    De aannemer is begonnen met het afschrapen van de asfaltverharding op de Expresweg/N28 richting Aalst en op de Aalstersesteenweg/N405 richting Denderleeuw.

    Vernieuwingen

    Het kruispunt van de Aalstersesteenweg (N405) met de Expresweg (N28) wordt veiliger voor voetgangers en fietsers.

    • De verkeerslichten krijgen een volledig conflictvrije regeling, de fietspaden worden verhoogd heraangelegd en twee van de vier bypassen verdwijnen.
    • Het fietspad langs de Expresweg (N28) richting de Dender wordt verplaatst naar de Ring-West en op twee locaties komt er een dubbele richting fietsoversteek bij.
    • Op de Aalstersesteenweg (N405) komen een dubbele links afslagstrook vanaf het centrum en een rechts afslagstrook vanaf Denderleeuw.

    Verkeer

    Tijdens de eerste fase werkt de aannemer aan de kant van Denderleeuw.

    • Voetgangers kunnen via tijdelijke verkeerslichten het kruispunt oversteken.
    • Fietsers op de Aalstersesteenweg (N405) volgen een omleiding via het bedrijventerrein Doorn Noord. Fietsers langs de Expresweg (N28) volgen een omleiding via Ninove centrum en Denderhoutem.
    • Tijdens de werken van fase 1 is de Aalstersesteenweg (N405) volledig afgesloten aan de kant van Denderleeuw. Doorgaand verkeer op de Expresweg (N28) blijft wel mogelijk op 1 rijstrook per richting via doorsteken door de middenberm.
    • Het verkeer op de Expresweg (N28) kan enkel rechts afslaan naar de Aalstersesteenweg (N405) aan de kant van Ninove centrum en omgekeerd, dus niet links afslaan op het kruispunt Den Doorn.

    Info: alle wegomleggingen – Lees ook ‘Wegomleggingen tijdens herinrichting kruispunt Den Doorn’.

    GNE / MLI – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons