Verkeersactie ‘Highway’ tegen alcohol en andere drugs

    16 januari 2023

    NINOVE – De lokale politie nam zaterdag 14 januari deel aan de verkeersactie ‘Highway’. Ze controleerde op 3 gewestwegen de chauffeurs en hun voertuigen. Amper 5 (1,41 %) van de 354 gecontroleerde chauffeurs waren in overtreding.

    Deze gecoördineerde verkeersactie had plaats in Oost- en West-Vlaanderen en was gericht tegen alcohol en andere drugs in het verkeer. Hieraan namen 18 politiezones deel. In Ninove stonden de controleposten zaterdag tussen 15.30 uur en 24.00 uur opgesteld langs 3 gewestwegen.

    Plaats

    Controles

    Overtredingen

    Ninove, Aalstersesteenweg

    89

    1

    Aspelare, Geraardsbergsesteenweg

    88

    2

    Outer, Brakelsesteenweg

    177

    2

    TOTAAL

    354

     5

     

    Vaststellingen

    • Twee bestuurders legden een ademtest af, met als resultaat ‘alarm’. Daardoor moesten ze hun rijbewijs inleveren voor 3 uur en kregen ze een boete van € 189,02.
    • Een chauffeur legde een positieve  ademtest af en moest zijn rijbewijs inleveren voor 6 uur. Tegen hem is een proces-verbaal opgesteld; hij zal zich moeten verantwoorden voor de politierechter.
    • Een bestuurder legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs is onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. In zijn voertuig trof de politie nog een kleine hoeveelheid cannabis aan. Een huiszoeking op zijn adres leverde eveneens een kleine hoeveelheid cannabis op.
    • Een chauffeur is betrapt op het gebruik van de gsm tijdens het sturen. Hij krijgt binnenkort een boete van € 184,02 toegestuurd.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons