NEDERHASSELT – De gemeenteraad ging unaniem akkoord met een gedeeltelijke verlegging en de halfverharding van voetwegen 62 en 44. Daardoor ontstaat een veilige fiets- en wandelverbinding tussen het dorp van Nederhasselt (Reaalstraat) en De Hazelaar aan de Geraardsbergsesteenweg.
Schepen Wouter Vande Winkel (Samen) kreeg bloemetjes vanwege burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) en Lieven Meert (Samen) voor deze nieuwe stap in de uitbouw van het trage wegenproject in Ninove en deelgemeenten. Al was hij de eerste om die bloemen door te geven aan anderen.
“Dit was een enorm werk, maar onze dienst mobiliteit kon rekenen op een actieve groep bewoners van Nederhasselt. Het is een mooi traject met een zeer grote meerwaarde. Ninove speelt op dat vlak eigenlijk een voortrekkersrol in Vlaanderen. Door onze grote ambitie zijn sommige zaken echter nog niet afgewerkt en ook de samenwerking met de vzw Trage Wegen verliep wat stroef. Maar we willen hoe dan ook de resterende deelgemeenten aanpakken, want dat leeft daar.”
Knooppunten
Anja Beeckman (Samen) brak een lans om ook Ninove laten aan te sluiten op de wandelknooppunten. “Via de provincie en de dienst toerisme willen we dat ook zo snel mogelijk doen”, aldus de schepen. “Een stukje van Meerbeke is al aangesloten op de knooppunten van het Pajottenland.”
Volgens Renaat Raes (Forza Ninove) ligt het Schoolbaantje er als trage weg in Voorde heel slecht bij, ondanks de belofte om de toestand ervan te verbeteren. De schepen zegde toe om daar tegen het einde van het jaar de bestaande betonverharding ter vervangen door een goede laag asfalt. Het is een van de prioriteiten.
Ilse Malfroot (Forza Ninove) vroeg naar de stand van zaken in verband met de trage weg in Lieferinge. “Daar loopt het dossier volop”, antwoordde Vande Winkel. “Maar er zijn bezwaarschriften en we moeten dus onderhandelen.”
Digitaal
Zijn collega-schepenen Joost Arents (Onafh.) en Alain Triest (Open VLD) vulden nog aan, dat je de bestaande Ninoofse wandelroutes ook digitaal kunt binnenhalen op je slimme telefoon via de website Route You. Bij deze cultuurhistorische en natuurwandelingen krijg je bovendien extra informatie over de bezienswaardigheden.
Info: Ninoofse wandelingen.
MLI