Stad stapt in nieuw deelfietsensysteem

    19 augustus 2024

    NINOVE – Je kunt vanaf dinsdag 20 augustus gebruik maken van Hoppy-deelfietsen. Aan dit systeem nemen 28 steden en gemeenten uit de vervoerregio’s Dender en de Vlaamse Ardennen deel.

    De start voor dit nieuwe deelsysteem met 356 stekkerfietsen gebeurt dinsdag op het Statieplein in Aalst, in aanwezigheid van de politieke en administratieve nomenklatoera uit de beide regio’s.

    Het bedrijf Hoppy rolt dit elektrisch deelfietsensysteem uit in opdracht van de intercommunale SOLVA en op initiatief van de vervoerregio’s Dender en Vlaamse Ardennen. De 356 deelfietsen komen aan de Hoppinpunten: dat zijn de knooppunten van het regionaal vervoersnetwerk aan treinstations en mobiliteitsknooppunten in dorps- en stadscentra.

    Gebruik

    In Ninove vind je deze Hoppy-deelfietsen aan het NMBS-station, in de Vuurkruissersstraat en aan het kruispunt Tramstatie (Meerbeke). Aan het station is nog een ander systeem van deelfietsen in gebruik: Blue-bike; dat staat los van het Hoppy-netwerk.

    Je zal met je deelfiets van de ene naar de andere stad of gemeente kunnen fietsen. Daarnaast zijn deze fietsen ideaal voor het woon-werkverkeer. Je kan er 2 uur mee rijden, hem 8 uur laten staan en er dan opnieuw 2 uur mee rijden.

    Om een Hoppy-deelfiets te gebruiken, installeer je eerst de Hoppy-app op jouw smartphone. Daarin krijg je een overzicht van alle vrije fietsen in de buurt. Je scant de QR-code in van de deelfiets, die je wilt gebruiken; de fiets ontgrendelt automatisch. Na het gebruik kun je de Hoppy-fiets achterlaten in een drop-offzone naar keuze.

    Verschillende abonnements- en betalingsformules (Visa, Bancontact, Marstercard, Ecocheques) zijn mogelijk. Maandabonnementen zijn er al vanaf €10 per maand

    Info: HoppyNinove Hoppy.

    MLI – Foto: Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons