Renaat Raes: “Het schoolbaantje, dat is niet te doen.”

    04 juni 2024

    VOORDE – Ondanks eerdere beloftes en toezeggingen ligt die trage verbindingsweg tussen de Ophemstraat en basisschool De Flapuit er elk jaar slechter bij. Renaat Raes (Forza Ninove) bracht dit op de Ninoofse gemeenteraad van 27 mei voor de zoveelste keer ter sprake.

    “80 jaar geleden lag dit baantje er veel beter bij dan nu”, begon de nestor van de gemeenteraad zijn interpellatie. “Het zou een veilige verbinding moeten zijn vanaf de Brakelsesteenweg naar het schooltje, maar met niveauverschillen van 7 tot 8 cm is het echt niet te doen voor fietsende kinderen. Zelf heb ik dat hier al 10 jaar geleden aangekaart en ook Ilse Malfroot deed in die zin al voorstellen, doch het blijft maar duren.”

    Duurzaam herstel

    En dus vroeg hij de raadsleden te stemmen over zijn voorstel om het schoolbaantje in Voorde eindelijk te herstellen.

    “Onze dienst openbare werken heeft onderzocht hoe we dit baantje kunnen verbeteren”, antwoordde schepen Stijn Vermassen (Samen-Vooruit). “Die betonweg van 1 m breed en 500 m lang zakt elk jaar verder weg, zowat als de toren van Pisa. Als we de weg duurzaam willen herstellen, is dit geen klein dossier. We moeten verbreden tot 1,5 m en dus het openbaar domein vergroten volgens een nieuw rooilijnplan en grondverwervingen van de aangelanden. Zonder die grondinnemingen komt dat al gauw op € 130.000. Gelet op de doorlooptijd van dergelijke dossiers, zal dit als een nieuw project voor de volgende legislatuur zijn.”

    Pragmatisch

    Ook burgemeester Tania De Jonge (Open Vld) en Rudy Corijn (Forza Ninove) kwamen nog tussen in de daaropvolgende discussie. Maar voor Renaat Raes, met zijn decennialange ervaring in de bouwsector, moest dat niet eens een dergelijke dure onderneming worden. Hij vreesde duidelijk, dat men de vis wou verdrinken.

    “Er bestaan tegenwoordig genoeg middelen en technieken om die verzakkingen op te hogen, zonder uitbreken. In de loop der jaren is hier al veel voorgesteld, maar er is niet veel van terechtgekomen. Op een zeer pragmatische manier zijn verbeteringen mogelijk.”

    De meerderheid kon zich niet vinden in zijn voorstel. Het zal dus een dossier worden voor na de gemeenteraadsverkiezingen, in de hoop dat het niet op de Griekse kalendae belandt of wordt ingepland voor sint juttemis, als de klaveren op het ijs dansen.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons