Provincie voorziet €14 miljoen extra voor fietsinfrastructuur

    05 juli 2024

    OOST-VLAANDEREN/NINOVE – De provincieraad besliste woensdag 26 juni om het budget voor investeringen in fietsinfrastructuur fors te verhogen met € 14 miljoen extra om steden en gemeenten te ondersteunen bij de aanleg van fietspaden.

    De Oost-Vlaamse steden en gemeenten kunnen rekenen op provinciale subsidies voor de aanleg van lokale en bovenlokale fietsinfrastructuur. Om dit investeringsritme te kunnen blijven ondersteunen en de versnelde realisatie van een groot aantal projecten niet in het gedrang te brengen, voorziet de provincie substantieel bijkomende middelen.

    De Oost-Vlaamse lokale besturen konden deze legislatuur al rekenen op € 27 miljoen aan provinciale fietssubsidies. Hiermee zijn 86 kilometer fietsinfrastructuur aangelegd, 50 km openbare verlichting geplaatst en zijn 7 fietsbruggen of -tunnels gerealiseerd.

    Ninove

    De bijkomende € 14 miljoen stemt overeen met 3 budgetjaren. Hiermee kunnen 47 projecten versneld worden uitgevoerd, waarvan twee fietsbruggen, 25 bovenlokale fietsdossiers en 21 lokale fietsdossiers.

    Ninove deelt mee in die extra provinciale investeringsgolf voor de aanleg het fietspad langs de Denderhoutembaan, een gezamenlijk project van Haaltert en Ninove. De raming van de totaliteit van de werken komt op € 2.178.452,03 (incl. BTW). Het aandeel van Ninove bedraagt € 572.153,89, waarvan € 451.232,92 subsidieerbaar. Haaltert betaalt € 1.536.235,47 (incl. BTW) waarvan € 929.001,63 subsidieerbaar.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons