Oude Kaai opnieuw open voor verkeer

    19 augustus 2024

    NINOVE – De Oude Kaai is vanaf maandag 19 augustus opnieuw open voor het verkeer. De komende dagen zal je wel nog op één rijvak moeten rijden, met een voorrangsregeling.

    De Oude Kaai was vorige week deels afgesloten om stabiliteitswerken uit te voeren aan de voormalige Kaaischool. Een stuk van het dak van de oude school, aan de kant van de Oude Kaai, was ingestort.

    Stutten

    De stad liet meteen een inspectie uitvoeren, waaruit bleek dat een deel van het gebouw instabiel was en moest worden gestut. Om die werken te kunnen uitvoeren, was de Oude Kaai gedeeltelijk afgesloten. De schoringswerken zijn intussen uitgevoerd en dus kan de weg opnieuw open.

    De komende week wordt wel nog het puin geruimd in het gebouw, waardoor één rijvak blijft afgesloten. Tegen het einde van de maand zal de Oude Kaai weer opengesteld zijn over de volledige breedte van de weg.

    Afbraak

    De afbraak van de voormalige Kaaischool liep de afgelopen maanden vertraging op, doordat bij de sloop asbest werd vastgesteld. Om de afbraak te versnellen, bekijkt de stad of de procedure voor het opstarten van de asbestruiming kan worden ingekort.

    Uit tests bleek alvast, dat bij de instorting van vorige week geen asbest vrijkwam.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons