Oude Kaai afgesloten door stabiliteitsproblemen voormalig schoolgebouw

    17 augustus 2024

    NINOVE – De Oude Kaai is ter hoogte van de voormalige Kaaischool volledig afgesloten voor alle verkeer wegens stabiliteitsproblemen aan de gevel van het gebouw.

    De afbraak van een deel van de Kaaischool was begonnen op 13 februari, maar door bijkomende asbestproblemen moesten die werken al op 4 maart worden gestaakt en bleven de gebouwen staan, deels gesloopt langs de binnenzijde van de site.

    Scheuren

    Dinsdag 13 augustus was een gedeelte van het dak ingestort, van het gebouw waar de sloopwerken waren begonnen. Na inspectie bleek, dat de gevel scheuren vertoont en de stabiliteit niet meer was gegarandeerd.

    Een gespecialiseerde firma heeft de gevel nu gestut met ijzeren balken en betonblokken in afwachting van de hervatting van de sloop.

    “We nemen geen risico”, aldus burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). “Uit veiligheidsoverwegingen hebben we de straat afgesloten. We hebben de aannemer gevraagd om de werken zo spoedig mogelijk te hervatten. Voor de verwijdering en de verwerking van de extra asbestvervuiling moesten we een nieuwe overheidsopdracht uitschrijven. Dat is een meerkost van bijna € 500.000, bedrag dat we moesten zoeken in onze budgetten. Dat geld is gevonden, zodat de aannemer zo snel mogelijk kan overgaan tot de sloop van het gebouw.”

    Wegomlegging

    Doordat de ruime omgeving is afgezet met hekwerk is geen verkeer meer mogelijk vanaf de Graanmarkt richting Oude Kaaibrug. In de andere richting is een wegomlegging rond de site van de schoolgebouwen voorzien.

    Met de opstart van de werken aan het kruispunt Den Doorn, komt die problematiek wel heel erg ongelegen. “Dat is Kafka hé”, beaamt de burgemeester. “Maar ik wil geen risico nemen, noch voor het instortingsgevaar, noch voor de asbestvervuiling. We zullen hierover alvast goed communiceren, ook omwille van de dinsdagmarkt.”

    GNE/ADU – Foto’s Giovanni Neckebroeck

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons