Nutswerken bereiden heraanleg Elisabethlaan voor

    18 oktober 2024

    NINOVE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) plant in 2025 een volledige heraanleg van de Elisabethlaan/N8. De nutsmaatschappijen starten op 28 oktober met het verplaatsen en vernieuwen van de leidingen; dat zal voor enige hinder zorgen.

    De nutsmaatschappijen Fluvius, De Watergroep en Fiberklaar voeren onderboringen uit voor leidingen onder de Dender- en de spoorwegbrug. Het gaat over boringen met een diameter van bijna 1 meter, in de berm van de Elisabethlaan/N8, aan de kant van het centrum. Deze werken starten maandag 28 oktober en duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 29 november 2024.

    Drie fasen

    Om de hinder te beperken, beginnen de werken al tijdens de herfstvakantie en verlopen ze gefaseerd.

    • Fase 1: van 28 oktober tot 8 november; vanaf het kruispunt met de Centrumlaan tot aan het kruispunt met de Pollarestraat.
    • Fase 2: van 8 november tot 29 november; vanaf het kruispunt Den Dollar tot aan het kruispunt met de Centrumlaan.
    • Fase 3: van eind november tot half december: enkel ter hoogte van de Centrumlaan.

    Hinder tijdens fase 1

    • Fietsers volgen een wegomlegging via de Pollarestraat, de Brusselstraat, de Burchtdam, de Burchtstraat, de Centrumlaan, de Vuurkruisersstraat, de Geraardsbergsestraat en Preulegem.
    • De werken hebben ook een invloed op de dienstregeling van De Lijn. Plan je route op delijn.be/routeplanner of raadpleeg de affiches aan de bushaltes.
    • Aan het kruispunt met de Centrumlaan en aan het kruispunt met de Pollarestraat wordt telkens één rijstrook ingenomen. Het doorgaand verkeer wordt over de middelste strook/afslagstroken geleid.
      – Het verkeer vanaf Brakel kan daardoor niet links afslaan naar de Pollarestraat, maar rijdt door naar het kruispunt met de Brusselstraat en slaat daar in. Het laatste deel van de Pollarestraat zal om die reden tijdelijk dubbele richting worden gemaakt.
      – Het verkeer uit de richting van Meerbeke kan niet links afslaan naar La Lorraine en Preflex en rijdt door naar het kruispunt Den Dollar om te keren.

    Hinder tijdens fase 2

    De hinder tijdens de tweede fase blijft hetzelfde, maar nu wordt ook 1 rijstrook ingenomen aan het kruispunt Den Dollar. Het gemotoriseerd verkeer op de Elisabethlaan/N8 richting Den Dollar heeft een rijstrook minder. De ventweg aan Den Dollar wordt ook ingenomen. De woningen blijven wel bereikbaar.

    Hinder tijdens fase 3

    Er zal plaatselijk hinder zijn aan de aansluiting van de Elisabethlaan/N8 met de Centrumlaan. Alle bewegingen blijken mogelijk.

    Aangezien de Omloop Het Nieuwsblad op 1 maart 2025 op de Elisabethlaan arriveert, zal de eigenlijke heraanleg pas na die datum starten.

    Info: AWV voorbereiding heraanleg Elisabethlaan.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons