N-VA pleit voor fietstunnel onder Koning Boudewijnlaan

    31 mei 2024

    MEERBEKE – Een fietstunnel onder de Koning Boudewijnlaan zou een fout uit de jaren ‘70 rechtzetten en de veiligheid van fietsers ten goede komen.

    Jeroen Van Assche (N-VA Ninove) vraagt aandacht voor meer en betere fietsinfrastructuur. Naast fietssnelwegen van Ninove naar Aalst en Brussel pleit hij voor een nieuwe fietstunnel onder de N28/Koning Boudewijnlaan.

    “We hinken in Ninove achterop, terwijl de omslag naar betere en meer fietsinfrastructuur in de rest van Vlaanderen overal aan de gang is. Als fietser is het niet veilig in Ninove, zo blijkt uit de driejaarlijkse stadsmonitor. Slechts 29 % vindt het traject naar school veilig. Een betere fietsinfrastructuur zal een betere mobiliteitsmix teweegbrengen en de files rond Ninove laten afnemen, zeker als je een fietssnelweg naar het werk kan nemen.”

    Fietstunnel

    Een fietstunnel onder de Koning Boudewijnlaan zou een vergeten fout uit de jaren ‘70 moeten rechtzetten, toen de Denderstraat is doorgeknipt met de aanleg van de ring rond Ninove. Samen met de herinrichting van het kruispunt Tramstatie en de heraanleg van de N8/Brusselsesteenweg zou dit volgens Van Assche de verkeersveiligheid sterk verhogen.

    “Die fietstunnel zal ervoor zorgen, dat fietsers niet meer in de verkeerde rijrichting zullen rijden op de Halsesteenweg. Daar gebeuren te veel ongelukken met fietsers door verraste automobilisten aan de uitritten van de Gamma, de Aldi, het rusthuis en aan de Sint-Pieterstraat. Fietsers zullen worden verplicht de fietstunnel verderop te nemen en niet meer het baantje van de Meerbekeweg kunnen inrijden. De Meerbekeweg zou dan enkel toegankelijk zijn voor voetgangers.”

    Een dergelijke tunnel zou de oversteekbewegingen halveren. “Fietsers, die vanop de toekomstig heraangelegde N8 richting Ninove rijden kunnen dit volledig conflictvrij doen via de Kwadestraat-Noord en de Denderstraat. Richting Brussel kunnen fietsers diezelfde fietstunnel nemen en de veilige oversteek maken aan het toekomstige keerpunt bij de Kwadestraat-Zuid. Op die manier krijgt Meerbeke als deelgemeente met het meeste aantal inwoners (5.924 in 2023), een veilige fietsverbinding met het centrum van Ninove.”

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons