Maand lang geen verkeersboetes?

    16 december 2022

    ALGEMEEN – De politievakbonden roepen agenten op om van 15 december tot 15 januari waar mogelijk geen boete uit te schrijven voor verkeersovertredingen. Volgens hen houdt de federale regering zich niet aan de afspraken over loonsopslag en de eindeloopbaanregeling.

    De vier politievakbonden (VSOA, NSPV, ACV en ACOD) hebben de periode van 15 december tot 15 januari uitgeroepen tot ‘boetevrije maand’. Ze zullen enkel inbreuken beboeten, die de veiligheid rechtstreeks in gevaar brengen. Ze vragen de agenten om ‘belerend op te treden’ in plaats van een proces-verbaal op te stellen.

    Overtredingen zoals bellen aan het stuur  kunnen dus een maand onbestraft blijven. Bij snelheidsovertredingen zou de agent de noodzaak van een boete moeten inschatten. Over snelheidsovertredingen willen de bonden zich nog niet uitspreken.

    De actie is gericht tegen enkele beslissingen van de federale regering over loonopslag en de eindeloopbaanregeling. Volgens de bonden is de regering teruggekomen op eerder gemaakte afspraken hierover.

    MLI

    • Meest Recent
    • MEEST BEKEKEN

    Over Ons

    Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

    Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

    Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

    Contacteer ons