Ninove 03 Apr 2020 - 18u07
Few Clouds
6.28°C

Hoogste percentages snelheidsovertredingen andermaal op Geraardsbergesteenweg (Voorde) en Denderhoutembaan (Ninove)

04 maart 2020
Hoogste percentages snelheidsovertredingen andermaal op Geraardsbergesteenweg (Voorde) en Denderhoutembaan (Ninove)

NINOVE – De Geraardsbergsesteenweg in Voorde liet in februari 2020 het hoogste percentage aan snelheidsovertredingen optekenen: 40,40 %. De snelheidsovertredingen op de Denderhoutembaan vertonen een merkwaardig jojo-effect. In december van vorig jaar noteerde de politie daar 42,55 % overtredingen, in januari vielen deze fors terug tot 0,91 %; in februari piekten deze opnieuw naar 38,36 %.

De lokale politie controleerde in februari 7.979 voertuigen op snelheid. Daarbij stelde de verkeerseenheid 1.067 overtredingen vast, goed voor 13,37 % van de gecontroleerde voertuigen. Daarmee zit februari ongeveer op hetzelfde niveau als januari en ook onder het jaargemiddelde van 2019 (16,91 %).

De hoogste percentages overtredingen zijn naast de Geraardsbergsesteenweg Voorde en de Denderhoutembaan Ninove gemeten in de Vogelzangstraat Nederhasselt (31,63 %).

De laagste percentages overtredingen gebeurden op de Brakelsesteenweg Voorde (1,05 %), de Aalstersesteenweg Ninove (2,87 %) en de Halsesteenweg Meerbeke (2,97 %).

De meeste controles vonden plaats in Meerbeke (2.772), Ninove (2.025) en Voorde (744). De minste gebeurden in Okegem (151), Nederhasselt (215) en Outer (350).

In Appelterre-Eichem, Pollare en Lieferinge waren die maand geen controles.

Het grootste aantal controles en overtredingen is vastgesteld in de zones 50: 6.435 (80,65 %); zij vertegenwoordigen 76,57 % van alle overtredingen.

Over een periode van januari 2019 tot en met februari 2020 zijn de Geraardsbergesteenweg in Nederhasselt en de Geraardsbergsesteenweg in Voorde de koplopers met vier keer de hoogste percentages snelheidsovertredingen. De Denderhoutembaan in Ninove is drie keer als hoogste genoteerd; de Nederhasselstraat (Nederhasselt), de Keylandstraat (Outer) en de Halsesteenweg (Neigem) komen elk een keer voor.

We geven deze en andere cijfergegevens weer in de bijgaande grafieken.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons