Ninove 06 Apr 2020 - 21u41
Clear Sky
17.74°C

Politie trekt 2 rijbewijzen in, neemt drugs en een verboden wapen in beslag

16 februari 2020
Politie trekt 2 rijbewijzen in, neemt drugs en een verboden wapen in beslag

NINOVE – De lokale politie controleerde 35 chauffeurs op alcohol en andere drugs. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 februari. Zij stelde daarbij 12 overtredingen vast: een op drie van de gecontroleerde bestuurders.

De controles vonden plaats tussen 18 uur en 02.30 uur in Voorde, Okegem en Ninove.

Gemeente-Straat Controles PV’s %
Ninove-Aalstersestwg. 16 3 18,75
Voorde-Geraardsbergsestwg. 8 5 62,50
Okegem-Fr. van der Perrekaai 11 4 36,36
TOTAAL 35 12 34,29

 

Voornaamste overtredingen

  • In totaal zijn 3 chauffeurs betrapt op het rijden onder invloed van illegale drugs. Het rijbewijs van 2 onder hen is onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Het voertuig van de derde bestuurder is geïmmobiliseerd.
  • 1 bestuurder was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is voor 6 uur ingehouden.
  • 1 voertuig was niet verzekerd en is aan de klem gelegd.
  • 2 chauffeurs bezaten illegale drugs. De politie nam de waar in beslag genomen en startte voor elk een afzonderlijk dossier op.
  • Bij 1 passagier van een van de gecontroleerde voertuigen is een verboden wapen aangetroffen. De politie nam het in beslag en stelde een proces-verbaal op.
  • 1 gecontroleerd voertuig was in overtreding met de technische keuring; hiervoor is een pv opgesteld.
  • De politie verbaliseerde 2 chauffeurs voor inbreuken op het rijbewijs.
  • 1 buitenlandse bestuurder stond geseind wegens het niet betalen van zijn boetes. Hij is gesnapt en moest ter plaatse € 106 € boete betalen.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons