Ninove 31 Mar 2020 - 01u03
Few Clouds
8.19°C

Controle op zwaar vervoer levert meer dan € 33.000 op aan boetes

12 februari 2020
Controle op zwaar vervoer levert meer dan € 33.000 op aan boetes

NINOVE – Tijdens een controle, gericht op het zwaar vervoer, stelde de politie woendagvoormiddag 12 februari op de Koning Boudewijnlaan 10 processen-verbaal op. De actie gebeurde in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer en de Vlaamse Belastingdienst. Zij leverde in totaal € 33.010,95 op aan boetes.

De controleactie vond plaats bij 75 voertuigen, tussen 8 uur en 12.30 uur.

Voornaamste vaststellingen

  • Ladingzekering: 3 voertuigen waren niet in orde met hun ladingzekering. De chauffeurs kregen elk een boete van € 116.
  • 3 voertuigen zijn gewogen; 1 voertuig was overladen. De leden van het Agentschap Wegen en Verkeer handelden dit dossier af.
  • 1 voertuig was in overtreding op de ADR-wetgeving (gevaarlijke stoffen), wat resulteerde in een boete van € 2.270.
  • Er zijn 4 processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven: 2 voor een defecte verlichting en 2 voor een vervallen technische keuring van minder dan 1 maand.
  • Bij 1 bestuurder is een inbreuk op de tachograaf vastgesteld. Hij kreeg een boete van € 132.
  • 1 chauffeur gebruikte zijn mobieltje terwijl hij reed en moest € 116 betalen.
  • 1 bestuurder is betrapt op alcoholgebruik. Hij kreeg een onmiddellijke inning van € 179 en zijn rijbewijs is voor drie uur ingehouden.
  • De diensten van de Vlaamse overheid, Wegen en verkeer, hebben bij 3 vaststellingen een bedrag van € 1.600 geïnd.
  • De Vlaamse Belastingdienst controleerde via camera alle voorbijrijdende voertuigen. Zij deden 27 vaststellingen en ontvingen via onmiddellijke inning € 28.365,96 aan boetes.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons