Ninove 31 Mar 2020 - 00u36
Few Clouds
8.19°C

Ninoofse ANPR-camera’s sluiten aan op netwerk federale politie

11 februari 2020
Ninoofse ANPR-camera’s sluiten aan op netwerk federale politie

NINOVE – De lokale politie sluit de komende weken de 11 camera’s met automatische kentekenplaatherkenning (ANPR) aan op het netwerk van de federale politie. De geïntegreerde politie kan op die manier geseinde wagens efficiënter opsporen. De lokale politie moet minder zoekopdrachten uitvoeren, wat ruimte schept voor ander politiewerk.

ANPR betekent ‘automatic number plate recognition’, automatische nummerplaatherkenning dus. In Ninove staan 11 dergelijke camera’s, verspreid over 9 locaties op de grote invalswegen. Vandaag monitort enkel de lokale politie Ninove deze toestellen.

Burgemeester Tania De Jonge; “Als een naburige politiezone wil nagaan of een wagen aan een van onze camera’s is voorbijgereden, moet ze een vraag aan ons richten en voeren we de zoekopdracht uit. Heel efficiënt is dat natuurlijk niet, want je verliest kostbare tijd bij het onderzoek. Als in de toekomst bijvoorbeeld een gestolen voertuig uit Aalst richting Halle rijdt, zullen de onderzoekers een filter kunnen activeren, waarmee ze via die camera’s de wagen volgen. Nu beheren enkel wij die beelden. Dan krijg je in feite één groot Belgisch netwerk, dat heel performant is.”

Minder zoekopdrachten

Dat de geïntegreerde politie toegang krijgt tot de beelden, levert ook voordelen op voor de lokale politie Ninove. “Door aan te sluiten op het federale netwerk, moeten we geen zoekopdrachten meer uitvoeren voor andere zones. Onze politie krijgt meer tijd voor andere politionele taken."

De volgende weken werken de lokale politie Ninove en de federale politie verder aan de invoering van het systeem. Net als bij andere zones betaalt de stad het dataverkeer voor de beelden; de federale politie verzorgt het correct instellen van de apparatuur.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons