Ninove 06 Apr 2020 - 03u04
Clear Sky
17.02°C

Politie houdt vluchtende illegale chauffeur aan tijdens alcoholcontrole

02 februari 2020
Politie houdt vluchtende illegale chauffeur aan tijdens alcoholcontrole

NINOVE – De lokale politie hield in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 februari een afsluitende controle als onderdeel van de winterBOB-campagne. Bij 46 voertuigen stelde zij 5 overtredingen vast. Een chauffeur verbleef illegaal in ons land.

De controles hadden plaats tussen 17.30 uur en 2.00 uur in Ninove, Meerbeke en Aspelare

Gemeente-Straat Controles PV’s %
Aspelare-Geraardsbergsestwg. 19 2 10,53
Ninove -Denderhoutembaan 20 1  5,00
Meerbeke-Halsestwg. 7 3 42,86
TOTAAL 46 5 10,87

 

Overtredingen

  • 1 bestuurder reed onder invloed van illegale drugs. Zijn rijbewijs is ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
  • Het rijbewijs van 1 chauffeur is ingehouden voor 3 uur. Hij kreeg een onmiddellijke inning van € 179.
  • 2 personen kregen een boete omdat ze geen veiligheidsgordel droegen.
  • 1 kind zat niet in een aangepast kinderbeveiligingssysteem.
  • Op de Halsesteenweg controleerde de politie een chauffeur omwille van zijn rijgedrag. Hij kon geen rijbewijs noch een identiteitsbewijs voorleggen. De bestuurder vluchtte te voet weg, maar een gerichte patrouille kon hem inrekenen.
    Hij bleek geen rijbewijs te hebben en verbleef illegaal in het land. Tegen hem is een administratieve procedure opgestart bij de Dienst Vreemdelingenzaken.
    Tegen de eigenares van wagen, die passagier was in het voertuig, is een proces-verbaal opgesteld voor het toevertrouwen van een voertuig aan een persoon die geen rijbewijs bezit.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons