Ninove 02 Apr 2020 - 19u21
Broken Clouds
10.09°C

Heringerichte Mallaardparking is eindelijk open

29 januari 2020

NINOVE – Bijna twee maand later dan gepland kon het stadsbestuur de heringerichte Mallaardparking openstellen. Dat gebeurde woensdag 29 januari met een korte rondleiding en een toelichting.

De Mallaardparking oogt nagelnieuw. Al blijken enkele witte staptegels nu al te verbrokkelen; de oplevering moet wel nog gebeuren. De problemen van wateroverlast aan de achterliggende loods zijn nog niet volledig van de baan, ondanks enkele ingrepen.

De volledige heraanleg van deze stads- en buurtparking kostte € 700.000. Maar voor schepen van Openbare Werken en Mobiliteit Wouter Vande Winkel (Samen) is dit de moeite waard.

Hij gaf tekst en uitleg bij de inrichting: 127 parkeerplaatsen, een aantal aparte stroken voor personen met een beperking, laadpalen, fietsenkluizen, portieken met hoogtebegrenzer en extra toegangen voor voetgangers. Hij benadrukte nogmaals (op zijn communiezieltje - sic) dat de Mallaardparking een gratis parking is en blijft.

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) bevestigde de installatie van camera's binnen afzienbare tijd; de bekabeling is voorzien. Deze moeten samen met de verlichting en de zichtbaarheid van de parking de veiligheid van de gebruikers verhogen.

Voor schepen van Parkeerbeleid en Lokale Economie Alain Triest (Open VLD) vormt deze parking een van de oplossingen voor de parkeerproblematiek en de stadsmobiliteit. Een niet eenvoudige opgave, aangezien binnen afzienbare tijd de gratis 'zwarte' parking op het einde van de Graanmarkt plaats maakt voor sociale appartementen. De stad heeft die parking zolang mogen gebruiken van de privé-eigenaar. De schepen denkt o.a. aan het inhuren van de Ninia-dakparking en de uitbreiding van de Ikorn- en de Klateringenparking als bijkomende maatregelen.

De schepenen Henri Evenepoel (Open VLD) en Mark Torrekens (Open VLD) waren eveneens aanwezig op de openstelling. De eerste nam als voormalig schepen van Openbare Werken het initiatief tot de heraanleg. De tweede was als sportschepen wellicht verheugd met de conditionele winst voor de wandelende Ninovieters.

Een mevrouw, die hier net haar wagen had geparkeerd, was alvast zeer te spreken over de heringerichte parking op wandelafstand van het centrum. Voor haar mag de stad nog meer dergelijke gratis parkeergelegenheden voorzien.

MLI

Over Ons

Ninofmedia is een digitale nieuwszender, vooral gericht op Ninove en de deelgemeenten. We hebben uiteraard ook aandacht voor interessante gebeurtenissen uit de ruimere regio van de Denderstreek en het Pajottenland.

Onze bijdragen zijn bedoeld voor een zo breed mogelijk publiek. We brengen dagelijks nieuws aan de hand van artikels, foto-, audio- en videoverslagen, interviews, reportages en commentaarstukken.

Onze medewerkers hebben oog voor een groot gamma aan nieuwsfeiten: actueel, cultureel, politiek, sportief, culinair, sociocultureel, educatief of artistiek. Zij berichten hierover met respect voor ieders eigenheid en zonder verschil te maken in rang, stand, afkomst, politieke of filosofische voorkeur. Zij doen dit volgens eigen keuze en inzichten, maar met het oog op objectiviteit en in alle onafhankelijkheid. Onze medewerkers zijn flexibel en kunnen live ter plaatse werken. Voor hun nieuwsgaring doen zij een beroep op een breed netwerk van informatiekanalen.

Heb je nieuws te melden? Contacteer ons via mail of bel ons op 0495-69 32 72.

Contacteer ons